• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türk P&I Sigorta, 'Yat Trafik Sigortası' ile dünyada bir ilki gerçekleştiriyor

Türk P&I Sigorta, 'Yat Trafik Sigortası' ile dünyada bir ilki gerçekleştiriyor
Türk P&I Sigorta Anonim Şirketi, dünya da bir ilki gerçekleştirerek, özel yatında tatil yapanlar için, tatil müddetince kişiye özel tasarlanmış 'Yat Trafik Sigortası' ile tüm sorumluluk rizikolarını teminat altına alıyor.

Türk P&I Sigorta Anonim Şirketi, dünya da bir ilki gerçekleştirerek, özel yatında tatil yapanlar için, tatil müddetince kişiye özel tasarlanmış 'Yat Trafik Sigortası' ile tüm sorumluluk rizikolarını teminat altına alıyor.

Türk P&I Sigorta gelişmekte olan yat turizmine katkı sağlamak amacıyla, sigorta alanında destek vermeye başlıyor. Özellikle, lüks yatlara 1 milyar dolara kadar sorumluluk sigortası teminatı vererek yat sahiplerinin karşılaşabilecekleri rizikolara karşı, tatilcileri rahatlatmayı amaçlıyor.

Yatlar için gövde poliçesinde sigortalanamayan pek çok sorumluluk rizikosu, Türk P&I Sigorta'nın özel limitlerle tasarladığı Yat Trafik Sigortası ile güvence altına alınmaya başlandı.

Türk P&I tarafından hazırlanan 'Yat Trafik Sigortası' Yurtdışı seyirlerde liman otoritelerince tanınan sigortacının poliçesi ile ayrıcalık sağlanacak.

Avrupa Birliği bayrak devletlerince onaylı Türk P&I Sigorta, tatilcinin yatında herhangi bir sorun yaşadığında 145 ülkede 370'in üzerinde uluslararası temsilcilik ağı ile yardımına koşacak.

Türk P&I tarafından hazırlanan 'Yat Trafik Sigortası' ile seyir yapılan limanlarda, talep edilecek sigorta teminatının uluslararası konvansiyonlarca öngörülen limitlere uygun olarak hazırlanması sağlanırken, yat ile seyahat eden tatilcilerin seyahati süresince can sıkıcı denetim engellerine takılmanızı önleyecek.

TÜRK YAT TURİZMİ İVME KAZANIYOR

Ülkemizin 8 bin 484 kilometrelik uzun sahil şeridiyle yat turizmi açısından elverişli bir ortama sahip olmasına karşın, yat bağlama kapasitesini son yıllarda yapılan yatırımlarla 16 bine yükseldi. Türkiye'nin yat bağlama kapasitesi Akdeniz’de toplam kapasitenin sadece yüzde 4,1'ini oluştururken, Akdeniz Çanağında 350 binin üzerinde yat bulunduğu düşünüldüğünde, Turizmin bu kesimi için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Özellikle Türk P&I Sigorta Anonim Şirketi tarafından hazırlanan 'Yat Trafik Sigortası' ile tüm yasal sorumluluklar sigorta kapsamına alınırken, yıkıcı tazminat taleplerini karşılayacak boyutta teminat limiti sunuyor.

YAT TRAFİK SİGORTASI NELERİ KAPSIYOR?

Yat sigortacılığında dünya da bir ilki gerçekleştiren Türk P&I Sigorta Anonim Şirketi,  özel yatında tatil yapanlar için, tatil müddetince tüm sorumluluk rizikolarını teminat altına alınırken, Gemi Adamları, yatta misafir olan konuklar ve tatil boyunca yatta bulunan üçüncü şahısları sigorta kapsamına alınıyor.

Diğer taraftan 'Yat Trafik Sigortası'nın sunduğu hizmetler arasında, Çevresel zararlar, İdari para cezaları, deniz kazaları sonrası enkaz kaldırma, denizde bulunan sabit veya yüzer cisim hasarları, su sporları ve Yarış rizikolarından kaynaklanan zararlar ile Amerikan bayraklı teknelerde Amerikan kanun ve mahkemelerine konu olabilecek davalar, Türk P&I Sigorta'nın hazırladığı 'Yat Trafik Sigortası'nın teminatı altına giriyor.

Türk P&I Sigorta A.Ş.: Güvenceleri yeterli olmayan sigortalarla ticaret yapan binlerce küçük tekne ve gemi için koruma-tazminat (P&I) sağlamak amacıyla kurularak 18 Şubat 2014 tarihinde faaliyetlerine başladı. Devlet destekli Güneş, Halk ve Ziraat Sigorta ile üç P&I muhabiri şirketin bir araya gelerek oluşturduğu Türk P&I Sigorta, olay başına azami 1 milyar dolara kadar güvence sağlıyor.

Bu haber toplam 3442 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim