• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Arkas Petrol, dev sondaj gemisine Türkiye’nin en büyük deniz motorini ikmalini gerçekleştirdi

Arkas Petrol, dev sondaj gemisine Türkiye’nin en büyük deniz motorini ikmalini gerçekleştirdi
Arkas Petrol dev sondaj gemisi Noble Globetrotter II’ye Türkiye’nin tek seferde gerçekleştirilen en büyük marine gas oil (deniz motorini) ikmalini yaptı.

Arkas Petrol, filosundaki Türkiye’nin en büyük yakıt ikmal tankeri olan M/T Çeşme ile, petrol arama çalışması yapan Noble Globetrotter II (Asil Gezgin)  isimli dev gemiye yakıt ikmali gerçekleştirdi. Gemlik’te 2.130 ton marine gas oil ikmali yapan M/T Çeşme, Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük marine gas oil ikmalini gerçekleştirmiş oldu.

Noble Globetrotter II (Asil Gezgin), geçtiğimiz yıl Batı Karadeniz’de karadan 100 kilometre açıkta, 2 kilometre derinlikte arama çalışması yapmıştı. 87 metre yüksekliğinde olan gemi,  Türk Boğazları Tüzüğü'ne göre izin verilen güvenli geçiş yüksekliğini aşması nedeniyle, geçtiğimiz yıl ancak tadilat gördükten sonra Karadeniz’e açılabilmiş, Nisan ayında ise İstanbul Boğazı Kuzey yönlü geçişini 2 römorkör eşliğinde tamamlayabilmişti. Batı Afrika’dan gelerek önce Çanakkale sonra da  Gemlik’ten geçen Noble Globetrotter II, burada Arkas Petrol’ün  yaptığı marine gas oil ikmalinin ardından petrol arama çalışmaları için Bulgaristan karasularına doğru yola çıktı.

En iyi kalitede yakıt ikmalini sadece Türkiye’de değil dünyanın tüm limanlarında da gemilere sağlayan Arkas Petrol, kendine ait 6 yakıt ikmal tankeri ile hizmet veriyor. EPDK verilerine göre, Türkiye ihrakiye (bunker) piyasasında bu güne kadarki en çok satış tonajını yapan şirket unvanına sahip olan  Arkas Petrol, 2015 yılında yüzde 53 büyüme göstererek ihrakiye piyasasında ilk sırada yer aldı. 

arkas1-001.jpgarkas2-001.jpg

Bu haber toplam 3472 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim