• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Arkas rotayı Afrika'ya çevirdi, Gana ve Nijerya'da ofis açıyor

Arkas rotayı Afrika'ya çevirdi, Gana ve Nijerya'da ofis açıyor
Türkiye’de 14, yurt dışında ise 22 ülkede 58 ofisi bulunan Arkas, artık bir dünya ligi oyuncusu. İzmir merkezli şirket, Karadeniz ve Akdeniz’deki güçlü konumunu korurken rotasını şimdi de Batı Afrika’ya çevirdi.

Bugün acentelik, armatörlük, limancılık ve deniz, kara, demir, havayolu taşımacılığını entegre ederek sunduğu lojistik hizmetleri gibi ana iş kollarının yanında gemilere yakıt ikmalinden otomotive, sigorta hizmetlerinden bilgi sistemlerine ve kruvaziyer turizmine kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren İzmir merkezli Arkas, artık bir dünya markası...

Firma, Karadeniz ve Akdeniz'deki güçlü konumunu korurken, rotasını Batı Afrika'ya da çevirdi. Arkas Line'ın Batı Afrika'da 2012 yılından beri düzenli gemi seferleri ile ulaştığı taşıma hacmi, Arkas'ı bu coğrafyada acentelik ve armatörlük hizmetleri için kendi ofislerini açmaya yönlendirdi. Bu yıl Gana ve Nijerya'da açacağı iki ofis ile bu bölgede de daha kuvvetli bir oyuncu haline gelecek.

2015 BÜYÜME YILI OLDU

Arkas Line'ın, Hapag-Lloyd ile Batı Afrika'da yaptığı işbirliği de önemli bir boyut kazandı. Arkas Line, Hapag- Lloyd'un 5 gemisi ile verdiği WAX (Avrupa-Batı Afrika) servisine kendi gemisini de ekleyerek ortak oldu. Akdeniz, Karadeniz ve Batı Afrika'da 24 hat işleten Arkas Line, 2015'te toplam konteynır taşımalarının yaklaşık yüzde 42'sini yaptı. Dünya ekonomisinin zorluklarla geçirdiği, belirsizliklerin devam ettiği ve yeni bölgesel krizlerin yaşandığı 2015, 64 şirketi ile 6 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Arkas için büyüme ve yatırım yılı oldu. Petrol fiyatlarındaki düşüşü fırsata çevirerek biri yakıt ikmal tankeri olmak üzere 12 gemiyi filosuna katan Arkas, yüzde 50 büyümeyle konteynır kapasitesini 53.181 TEU'dan 79.696 TEU'ya çıkardı.

Filonun DWT kapasitesi ise milyonu aşarak, 1 milyon 92 bin 238'e ulaştı. Arkas, Clarkson tarafından yapılan dünya gemi sahibi armatörler listesinde 22'nci sırada yer aldı. Arkas, liman işletmeciliğinde de yeni yatırımlar ve yeni anlaşmalarla büyümeye devam ediyor. Marport'u büyütmeye ve kapasitesini artırmaya yönelik yatırımlar yaparken burada liman işletmeciliği alanında elde ettiği know-how'ını yurt dışında değerlendirmek üzere İtalya'nın La Spezia kentindeki Terminal Del Golfo limanı ile ortak oldu. Burada 100 milyon euro yatırımla gerçekleştirilecek üst ve alt yapı çalışmaları sonucunda limanın yıllık 130 bin TEU'luk kapasitesi 600 bin TEU kapasiteye yükselecek. Batı Afrika servisleri için aktarma limanı olarak kullanılacak bu liman yatırımı ile Arkas Line'ın servisleri de desteklenirken Arkas'ın Akdeniz'deki konumu daha da güçlenecek.

Bu haber toplam 2909 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim