• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Yelken tutkunları BMW Bosphorus Sailing Fest bir araya geliyor

Yelken tutkunları BMW Bosphorus Sailing Fest bir araya geliyor
Bu yıl beşincisi düzenlenen BMW Bosphorus Sailing Fest International, Boğaz’ın serin sularında kıyasıya bir mücadele ortamı yaratacak. 200 civarında takımın katılacağı yarış için kayıtlar 11 Mayıs’a kadar yapılabiliyor.

Uluslararası arenada birçok prestijli yelken yarışının ve yat kulübünün destekçisi olan BMW, Türkiye'de de BMW Bosphorus Sailing Fest ile yelken tutkunlarını bir araya getiriyor. BMW Bosphorus Sailing Fest bu yıl da 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek. BMW, tüm dünyada olduğu gibi Borusan Otomotiv ile Türkiye'de de yelken sporuna destek vererek bu spora olan tutkuyu artırıyor. Geçen yıl 120 teknenin yarıştığı yelken yarışına bu yıl da yüksek katılım bekleniyor. Kayıtlar 11 Mayıs Çarşamba akşamına kadar devam ediyor. Yarış, her tip yelkenli teknenin katılımına açık. Her sınıfın dereceye giren ilk üç yelken ve tekne tutkunlarına ödüller 17 Mayıs Salı günü Borusan Oto İstinye'de gerçekleştirilecek törende sunulacak. Bu sene de heyecanla BMW Bosphorus Sailing Fest'i bekleyen bazı takımlara söz verelim istedik.

Arçelik / Deniz Fıçı: Hem dinamik hem seyir keyfi veriyor

"Arçelik Yelken Takımı'nın ilk çalışmaları, 2012'de başladı. 2012-2015 yıllarında Alize Yelken firması ile beraber şirket içinde toplam 400'e yakın çalışma arkadaşımız eğitim programını tamamladı. İstanbul Boğazı hem görsel zenginliğiyle, hem de değişken rüzgar ve akıntı koşullarıyla oldukça keyif veren, dinamik yarışların olduğu ve Boğaz boyunca izleyicilere seyir keyfi veren süprizlere açık bir rota. Güzel poyraz esen bir havada Boğaz boyunca akıntıya karşı orsa tırmanabilmek için kıyı şeridinde atılan yüzlerce tramolanın adrenalinini başka bir parkurda yaşama şansınız olmaz."

Enka / Levent Peynirci: Boğaz, ekibimizin en sevdiği parkur

"Enka Yelken Takımı, Enka çalışanlarından oluşan ve beşinci yılını kutlayan bir takım. Geçmiş senelerde bir alt sınıfta yarışırken bu sene yeni teknemizle en üst sınıfta yarışıyoruz. İstanbul Boğazı, ekibimizin en sevdiği parkur. Hepimizi heyecanlandırıyor ve motive ediyor. BMW Bosphorus Sailing Fest tüm organizasyonuyla en zevk aldığımız yarışlardan biri. Mart başından beri her hafta sonu antrenmana çıkıyoruz."

Rufles Far 25 / Kıvanç Sevinç: Dünyanın en büyük stadyumundayız

"PepsiCo Yelken Takımı 2012'de Ruffles markası sponsorluğunda hayata geçti. Takım farklı departmanlardan çalışanları kapsıyor. İstanbul Boğazı denizde yapılacak bir organizasyon için en büyük seyirci kitlesine ulaşabilecek, dünyadaki en güzel alanlardan biri. Yarışırken neredeyse dünyanın en büyük stadyumlarından birinde spor yaparken seyirci karşısına çıkmış gibi hissediyorsunuz. Kıyıya yaklaşıyor olmamız da yarışa ayrıca heyecan katan kısımlardan biri. Ekip olarak yarışı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Borusan Racing / Uğur Gül: Manevra ve taktik mücadelesi

"Borusan Yelken Kulübü Borusan çalışanlarından oluşan bir yelken takımı. Kulübünün temelleri 2010'da başlayan şirket içi eğitimler ve organizasyonlarla başlayıp sonrasında Mumm30 model yarış teknemiz ile IRC sınıfı yarışları başladı. 2013 sezonundan bu yana ekibimizi genişleterek parkurda yerimizi alıyoruz. Yaklaşık 20 kişilik bir ekibimiz var ve İstanbul trofelerini takip etmekteyiz. Son 2 sezondur Orhan Tüker'in liderliğini üstlendiği ve dümen tuttuğu teknemizle her geçen sene çıtayı daha yukarı taşıyoruz. Yelken yarışçıları için Boğaz yarışlarının her zaman çok özel bir yeri vardır. Boğaz'ın coğrafi parkur özellikleri sebebi ile Boğaz yarışları her zaman manevra ve taktik mücadelesi yaşatarak büyük heyecan ve rekabete sahne oluyor. BMW Bosphorus Sailing Fest'i ev sahibi olduğumuz bir organizasyon olarak görüyoruz. İlk iki senemizde şanssızlıklar yaşadığımız bu organizasyonda geçen sene podyumda yer bulmaktan büyük gurur duyduk. Bu sene derecemizi iyileştirmeyi hedefliyoruz. Antreman ve yarış takvimimizi buna göre yaptık ve 14 Mayıs tarihini heyecanla bekliyoruz."

Bu haber toplam 2019 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim