• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Hyundai Heavy Industries’in geliri yüzde 63 düştü

Hyundai Heavy Industries’in geliri yüzde 63 düştü
Gemi inşa devi Hyundai, gemi inşa sanayinde meydana gelen küçülmeden kaynaklı olarak yönetim düzeyinde çalışanlarını gönüllü emekliliğe sevkedecek.

Dünyanın en büyük tersanelerinden biri olan Güney Kore merkezli Hyundai Heavy Industries (HHI)  rekabet gücünü arttırmak için yönetim planlarını açıkladı. Gemi inşa devi Hyundai, gemi inşa sanayinde meydana gelen küçülmeden kaynaklı olarak yönetim düzeyinde çalışanlarını gönüllü emekliliğe ayıracağını açıkladı.

Hyundai Heavy Industries tarafından yapılan açıklamaya göre; gönüllü emeklilik planı kapsamında üst düzey yönetici kadrosunda çalışanların yüzde 25’inin geçen ay ilişiğinin kesildiği belirtildi. Açıklamaya göre; hızla azalan siparişlerden dolayı yönetim reform planının hayata geçirildiği öğrenildi.

Hyundai’nin yönetim rasyonalizasyon planları, şirket bünyesindeki dinlenme tesisi gibi tesislerin de kapatılmasını veya satılmasını öngörüyor.

Öte yandan şirketin geçtiğimiz hafta birimlerinin sayısını azaltmak için kurumsal değişiklikler yaptığı öğrenildi. Bu kapsamda Hyundai, şirketin birim sayısını 391’den 305’e indirdi. Hyundai Heavy Industries tarafından yapılan açıklamada ise “Büyük ölçüde azalan siparişler ve mevcut krize karşı yeni reform önlemleri alındığı ve şirketin mevcut kriz karşısında planlarını doğru yönetmek için çalıştığı” ifade edildi.

 2016 yılının ilk çeyreğinde şirket siparişlerinin yüzde 42 oranında düşmesi sonucu maliyet düşürücü önlemler alındı. Hyundai Heavy Industries, gelirin yüzde 63 oranında düşmesiyle büyük bir darbe aldı ve 2016 yılının ilk çeyreğinde 234 milyon dolara ulaşan zarara uğradığını açıkladı.

 

Bu haber toplam 2955 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim