• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Dünyanın en prestijli denizcilik fuarı Posidonia 2016 kapılarını açtı

Dünyanın en prestijli denizcilik fuarı Posidonia 2016 kapılarını açtı
Dünyanın en prestijli denizcilik fuarı Posidonia 2016 düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılışta dünya denizcilik sektörünün önde gelen isimleri vardı. Fuarın açılış kurdelası Aleksis Tsipras, tarafından kesildi.

Dünyanın en prestijli denizcilik fuarı Posidonia 2016, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Theodore Dritsas, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim, Avrupa Birliği Taşıma Komisyonu Başkanı Matej Zkonjsek, Yunan Armatörler Birliği Başkanı Theodore Veniamis, Avrupa Birliği Yetkilileri, Yunanistan kabinesi üyeleri, Devlet Başkanları, Yunan Armatörler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Denizcilik Bakanları, Uluslararası Kuruluşlar’dan gelen yetkililerin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen 1.500’ün üzerinde katılımcı ile açıldı.

İki yılda bir düzenlenen Posidonia Denizcilik Fuarı, beklenenden daha büyük bir katılımla yeni bir rekora imza attı. 10 Haziran’a kadar devam edecek olan fuar, Atina Metropolitan Expo’da 40.000 metrekareyi aşan alanda düzenleniyor.

Posidonia 2016 denizcilik fuarının açılışında konuşan Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, denizciliğin Yunanistan ekonomisine katkısının yüzde 7 olduğunu söyledi. Güçlü bir denizcilik sektörünün ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulmasına yardımcı olacağını belirten Alexis Tsipras, Yunanistan’ın jeografik konumunun sahip olduğu büyük limanlarla daha da önemli hale geldiğini açıkladı.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ise; Yunan denizciliğinin dünyada etkin bir rol oynadığını söyledi. Kitack Lim, Posidania Denizcilik Fuarı’nda denizcilik sektörünün genel olarak bulunduğu noktanın ve önümüzdeki süreci belirleyecek konuların ele alınacağını vurguladı.

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Theodore Dritsas, “Uluslararası ticaret alanında en küreselleşmiş sanayilerden olan denizcilik sektörü geçtiğimiz yıllarda büyük zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Bu durum; aşırı tonaj, bankalardan gelen fon eksikliği, gemilerin değerlerindeki keskin düşüş, petrol fiyatları ve rekabet ile ilgili. Bu faktörler kaçınılmaz olarak özellikle navlun fiyatları üzerinde aşağı yönlü bir baskıya neden oldu. Dünya ekonomisinin giderek iyileşmesi umarım Denizcilik sektöründe yaşanan bu olumsuzlukları azaltacak ve ortadan kaldıracaktır” diye konuştu.

Avrupa Birliği Taşıma Komisyonu Başkanı Matej Zkonjsek ise “Ben zorluklararağmen sektörün canlılığını görmekten dolayı mutluluk duyuyorum. En etkileyici örnek, bu etkinliğe ev sahipliği yapan Yunan Denizcilik sektörüdür. Denizcilik sektöründeki bu potansiyel refah getirecek ve fırtınalı denizleri aşmak için hepimiz kararlılıkla ve birlikte çalışacağız” dedi.

Yunanistan devletinin, Yunan armatörlerinin ve denizcilik sektöründentemsilcilerin Avrupa denizciliğinin yüzde 50’sini oluşturduğunu dile getiren Yunan Armatörler Birliği Başkanı Theodore Veniamis, bu kurumların aynı zamanda Uluslararası Dünya Denizcilik Örgütü’nün de kurumsal rolünün güçlü destekçileri olduğunu açıkladı.

Veniamis, “Denizcilik sektörü uluslararası bir etkinlik olarak uluslararası bir rekabete maruz kalmıştır ve tek tip uygulanabilir bir yasal çerçeve gerektirir. Dünya Deniziclik Örgütü, zorlukları başarılı bir şekilde ele almış, kabul edilen uluslararası sözleşmeler ile üye devletler arasındaki dengeyi sağlamıştır” diye konuştu.

Organizatörler adına konuşan Posidonia İcra Direktörü Theodore Vokos da 89 ülkeden 1.800’ü aşkın katılımcı ile Posidonia Deniziclik Fuarı’nın bu yıl en büyük katılımı aldığını dile getirdi.

Açılış töreninin ardından, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Theodore Dritsas, Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Kitack Lim, Avrupa Birliği Taşıma Komisyonu başkanı Matej Zkonjsek, Yunan Armatörler Birliği Başkanı Theodore Veniamis birlikte fuarı gezdi.

10 Haziran’a kadar açık kalacak yapacak Posidonia 2016 Denizcilik Fuarı’nda denizcilik sektörü ile ilgili  çok önemli konferans ve seminerler yapılacak. 

posidonia_2016_1.jpgposidonia_1.jpgposidonia_fuar_2.jpgposidonia_fuar_01.jpg

Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim