• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Türk Loydu, “Bağımsız Doğrulayıcı” seminerine katıldı

Türk Loydu, “Bağımsız Doğrulayıcı” seminerine katıldı
Türk Loydu, Gemi Geri Dönüşüm Mevzuatı kapsamında Avrupa Birliği Komisyonu’nun daveti ile Brüksel’de düzenlenen “Bağımsız Doğrulayıcı” seminerine katıldı.

Gemi geri dönüşüm tesislerinin AB gerekliliklerini sağlamasına yönelik olarak Bağımsız Doğrulayıcı Kuruluşlar tarafından yapılacak sertifikasyonun detaylarının görüşüldüğü Bağımsız Doğrulayıcı Semineri Brüksel’de gerçekleşti. 

Türk Loydu’nun da davet edildiği seminerde ağırlıklı olarak, AB Gemi Geri Dönüşüm Yasası ve mevzuata bağlı olarak yayınlanan kılavuz kapsamında tesislerin “AB listesi”nde yer alabilmesi için Bağımsız Doğrulayıcı Kuruluşlar tarafından yapılması gereken denetimler, gemi geri dönüşüm tesislerinin sağlaması gereken dokümantasyon ve uygulama şartları ve başvuru dosyası içeriği gibi detaylar görüşüldü.

Brüksel’deki toplantıda Hindistan, Çin ve Bangladeş gibi ülkelerde yapılan gemi geri dönüşüm faaliyetleri gözden geçirildi. Türkiye’nin gerek AB aday ülkesi olarak pek çok konuda çevre ve iş sağlığı mevzuatları yönünden AB direktifleri ile uyumlu olması, gerekse gemi geri dönüşüm süreçlerindeki tekniğin diğer ülkelere kıyasla bazı avantajlara sahip olması nedeniyle olumlu karşılandığı görüldü. Ancak, başvuru şartlarının yerine getirilmesinin tesislere; hem prosedürel hem de yönetim sistemleri uygulamaları anlamında ilave yükler getirmesinin söz konusu olduğunun altı çizilirken, tesislerin başvuru sürecine titizlikle hazırlanması gerektiği de önemli noktalar arasında yer aldı. 

Türk Loydu yöneticileri; yaptıkları açıklamada Türk Loydu’nun gemi geri dönüşüm sürecini 2009 yılından bu yana hem IMO toplantılarına hem de AB Komisyonu toplantılarına düzenli katılım sağlayarak ve görüşlerini paylaşarak takip ettiklerini ve sonuç olarak “Devlet-Sektör-Türk Loydu” iş birliğinin ve sürecin hem teknik hem de stratejik olarak doğru yönetilmesinin Türkiye’deki gemi geri dönüşüm sanayinin tüm tesislerinin “AB listesi”nde yer almasını sağlayacağını düşündüklerini belirttiler.

tl-1.jpgtl2-1.jpg

Bu haber toplam 2324 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim