• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Piri Reis Üniversitesi'nde 244 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı

Piri Reis Üniversitesi'nde 244 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı
Piri Reis Üniversitesi'nde , Denizcilik Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden 242’si lisan 2’si yüksek lisans 244 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Piri Reis Üniversitesi, 2015-2016 yılı mezuniyet töreniyle 244 mezununu denize uğurladı. 2015-2016 öğretim yılı mezuniyet töreninde, Denizcilik Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden 242’si lisans 2’si yüksek lisans 244 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Piri Reis Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı mezunları 15 Haziran 2015 tarihinde düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Tören, Piri Reis Üniversitesi Konferans Salonu’nda saat 16:00’da mezunların yerlerini alması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra Piri Reis Üniversitesi öğrencileri katılımcılara müzik dinletisi gerçekleştirdi.

2015-2016 öğretim yılı mezuniyet töreninde, Denizcilik Fakültesi, Mühendislik Fakültesi , Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nden 99’u ön lisans, 173’ü lisan 4’ü yüksek lisans 276 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

2015-2016 öğretim yılı mezuniyet törenine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, TOBB Denizcilik Meclis Başkanı Erol Yücel, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Sualp Ürkmez, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi ve TURMEPA Deniz Temiz Derneği Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Türk Loydu Vakfı Başkanı Cem Melikoğlu, Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Murat Kıran, Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, Gemi Makinaları ve İşletme Odası Başkanı Feramuz Aşkın, TÜDEV Mütevelli Heyet üyeleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, sektör  temsilcileri ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Piri Reis Üniversitesi’nin başlangıcından bu yana yaşadığı gelişmeleri anlattı. Ben sizlerle bugün mezuniyet konuşması yapmak üzere değil üniversitemiz hakkında bilgi aktaracağım.
Üniversitemiz eğitime  137 öğrenci ile 2009 yılında başladı, bugün 2271 öğrenciye ulaştık, Eylül ayında  temennimiz 3200 sayısına ulaşmaktır. Öğrencilerimiz sayısal olarak yükseliş yaparken akademisyenlerimizin de sayısal ve niteliksel gelişimine önem veriyoruz. Şu anda 178 akademik personele ulaştık. Önümüzdeki dönemde yeni bölüm ve programlar açıyoruz.
Bunlardan biri de Endüstri Mühendisliği. Bugün 276 mezun verdiğimiz bir yıl. Temennimiz önümüzdeki yıllarda mezun sayılarını katlayabilmek. Üniversitenin kurulmasında emeği geçen TÜDEV’e ve İMEAK Deniz Ticaret Odası’na teşekkür eden Erdoğan konuşmasını mezun olan öğrencilere çalışma hayatlarında başarılar dileyerek sonlandırdı.

TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez yaptığı konuşmada öğrencilere başarılar dilerken kendilerinin TÜDEV Kariyer Planlama ile sürekli yanlarında olacaklarını söyledi. Ürkmez “Amacımız Türkiye’de denizciliğe önem veren bütün aileleri bir araya getirmek ve onların Türk Denizciliğine katkı sağlamasına çalışmaktır. Bugün ulaşmak istediğimiz hedeflerin en büyüğüdür. Çok gururluyuz. TÜDEV’in arkasında duran DTO sayesinde denizciliğe çok büyük katkı yapıyoruz. Bu sayede eğitime çok büyük katkı yapıyor ve öğrencilerimize bir şans veriyoruz.” diye konuşmasına devam etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, kürsüde Başbakanımız Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ın da denizcilik mezunu olduklarını söylerken mezunlara başarılar diledi. Hızır Reis Deniz “Piri Reis Üniversitesi genç bir üniversite ve sanayi ile çalışan dinamik bir üniversitedir. Hatta denizcilik politikalarının oluşturulmasında etkin bir görev aldığını görüyorum. “ diye belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızır Reis Deniz’in ardından konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli bakanlık olarak denizcilik eğitimine çok önem verdiklerini belirtirken bu konudaki çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Son olarak konuşma yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, üniversite kurulumunda çok zorluk çektiklerini fakat şu anda öğrencilerin mezuniyeti sebebiyle bu zorlukların teker teker unutulduğunu dile getirdi. Metin Kalkavan, Denizcilerin her zaman yüksek kapasiteli insanlar olduklarını bu sebeple de sürekli hedef olduklarını söyledi.  Konuşmaların ardından mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomaları verildi.

Diplomaların verilmesinden sonra Okul Birincisi Gökçe Barış bir teşekkür konuşması yaptı.
Barış; “Hepimiz Piri Reis Üniversite’ne farklı şehirlerden, farklı kültürlerden geldik. Hepimizin farklı düşünceleri, hayalleri vardı. Hepimizin ortak bir paydası vardı ki, o da, iyi bir eğitim almak… Birçoğumuz bu amaç uğruna ailelerimizi, çocukluğumuzun geçtiği mahalleleri, yakın dostlarımızı geride bıraktık. Okuduk, çalıştık, çabaladık ve bugün seçkin bir üniversiteden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Okul Birincisi Gökçe Barış Konuşmasına şöyle devam etti. “Biz üniversite hayatımıza 5 yıl önce bizler kadar küçük ve içten, mütevazı bir okulda başladık. Geçen yıllar sadece bizi değil okulumuzu, okulumuzun olanaklarını, bilgi ve deneyimlerimizi de büyüttü. Bu beş yıl içerisinde; düşünmeyi, tartışmayı, üretmeyi, sevmeyi, anlamayı ve en önemlisi öğrenmeyi öğrendik. Bilgiye nasıl ulaşabileceğimizi, eğitimin ve gerçek bilgeliğin sadece kütüphane duvarları arasında veya dünya sınırlarında olmadığı öğrendik….. Biz kısaca, öğrenmenin, sonu olmayan bir sefer olduğunu öğrendik. Biz Piri Reis Üniversitesi öğrencileri için her türlü fedakârlığa katlanan ve her zaman her koşulda yanımızda olan, mesafelerin engel olmadığını denize çıkmadan önce bize öğreten ailelerimize ve verdikleri eğitimle daima yolumuzu aydınlatan saygıdeğer hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Dereceye girenlere Murat Kıran’dan hediye

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilgehan Bayramoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Torlak ve Orkun Kalkavan, Genel Sekreter Kemalettin Gür ve GİSBİR Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aydın Alaftan, Piri Reis Üniversitesi 2015-2016 yılı Mezuniyet Töreni'ne katıldı. 

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü'nden dereceyle mezun olan dört öğrenciyi maddi hediyenin yanı sıra plaket ve anı objeleri ile ödüllendirdi.

Tören,  öğrencilerin eğitim hayatları boyunca heyecanla beklediği kep atımı yapıldı. İftar saatinde tüm katılımcılara yemek ikramı yapıldı. Piri Reis Üniversitesi Gemisi’nden yapılan havai fişek gösterisi ve mezuniyet pastasının kesilmesiyle son buldu.

galeri̇-003-1.jpg

Bu haber toplam 3133 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim