• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Dalyan Tekne Kooperatifi, Deniz Kızı isimli feribotu suya indirdi

Dalyan Tekne Kooperatifi, Deniz Kızı isimli feribotu suya indirdi
Türkiye’nin gözde turistik merkezlerinden Muğla’nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerini ayıran Dalyan Kanalını birleştirecek ikinci feribot "Deniz Kızı’’ suya indi.

Muğla Valiliği’nin önderliğinde Muğla’ya Hizmet Götürme Vakfı tarafından yapılan, Dalyan kanalı üzerindeki araç feribotu ihalesini alan Dalyan Tekne Kooperatifi, Yaklaşık 4 ay süren yapım aşamasının ardından ‘Deniz Kızı’ isimli feribotunu suya indirdi.

Dalyan Tekne Kooperatifi tarafından Ayvalık Cunda adasında bulunan bir tersanede yaptırılan 12 metre boyunda 5 buçuk metre enindeki feribot itfaiye araçlarında bulunan yangın tertibatını da içinde bulunduruyor. 

Feribotun, can ve mal güvenliği açısından itfaiye, Jandarma ve ambulans gibi araçlara geçiş imkanı sağlayacağını dile getiren Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, ’’ 4 ay gibi kısa sürede tamamlandı ve Dalyan kanalında suya indirdik. Feribot, 5 mil hıza sahip, aynı anda 4 tane taksiyi alabilmektedir. Ayrıca, 1 kamyon 1 traktör, 1 kamyon 3 arabayı aynı anda almaktadır. Hem çevremizi korumak hem de kriterlere uymak adına mevcut teknelerimizin boy standardı 12 metredir. Biz de bu teknemizi çevremize uyumlu hale getirmek için 12 metrede sınırlandırdık. Enini araçlarda dalgalanma yapmasın diye 5.5 metrede sabit tuttuk. Bu hizmeti Dalyan Tekne Kooperatifi olarak Dalyan ve bölge halkına sunmaktan son derece mutluyuz’’ diye konuştu.

‘’KARŞI YAKAYA GEÇİŞ 5 DAKİKA’’

Çevre köylerin, Köyceğiz gölünü 80 kilometre dolaşarak karşı kıyıya gelebildiğini hatırlatan Gültekin, "Herhangi bir kazada veya zaruri ihtiyaçlarda hem maddi, hem manevi zaman kaybı oluyor. Şimdi çevre köyler 80 kilometre dolaşmadan bu feribot sayesinde 5 dakika gibi kısa bir sürede karşı yakaya geçme imkanına kavuşacaklar. Köyceğiz ve Ortaca ilçeleri bir birine bağlandı’’ dedi.

‘’YANGINLARA MÜDAHALE EDEBİLECEK’’

Özel Çevre Koruma Bölgesinde (ÖÇK) olduklarını vurgulayan Gültekin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz bu feribotu yaptırırken düşündük ki tamam araçlarımız geçecek, insanlarımız faydalanacak ama biz ÖÇK bölgesindeyiz. Burada Dünya kuş türlerini barındıran gölümüz, göletlerimiz var. Bazen sıcaklıklardan, bazen insan hatalarından dolayı sazlık yangınları, orman yangınları hatta ve hatta tekne yangınları meydana geliyor. Suyumuz zaten teknemizin altında mevcut, ekstradan bir motor koyarak itfaiye araçlarında bulunan yangın tertibatını da teknemize taktırdık. Herhangi bir yangında her an 24 saat hizmete hazır’’.  Gültekin, kooperatif olarak feribot geçişi için uygun bir fiyat belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.

denizkizi_denizhaberajansi_2.jpgdenizkizi_3.jpgdenizkizi_1.jpgdeni̇zki̇zi̇.jpg

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 2921 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim