• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Cenazeler uçak enkazından çıkarıldı

Cenazeler uçak enkazından çıkarıldı
Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz’e düşen EgyptAir yolcularının cesetlerinin uçağın enkazından çıkarıldığı bildirildi.

Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'e düşen uçağın enkazından "yerleri belirlenen tüm ceset parçacıklarının çıkarıldığı" bildirildi.

Mısır Soruşturma Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır hükümeti tarafından kiralanan Fransız gemisinin, Akdeniz'e düşen uçağın enkazından "yerleri belirlenen tüm ceset parçacıklarını çıkardığı ve geminin olayın gerçekleştiği bölgeden İskenderiye'ye doğru yola çıktığı belirtildi.

Enkazdan çıkarılan ceset parçalarının üzerinde DNA yapılması ve bununla ilgili işlemlerin tamamlanması için savcılık ve  Adli Tıp Kurumu yetkililerine teslim edileceği kaydedilen açıklamada, "Mısır hükümeti, bütün ceset parçacıklarının çıkarıldığından emin olmak istiyor. Söz konusu geminin, bütün ceset parçacıklarının toplandığından emin olmak için yeniden tarama yapmak amacıyla olay yerine dönmesine karar verildi." ifadelerine yer verildi.

Mısır Soruşturma Komitesi cumartesi günü, Akdeniz'e düşen uçağın tamir için Fransa'ya gönderilen ve kokpitteki konuşmaları kaydeden kara kutusunun onarıldığını duyurmuştu.

Mısır Havayollarına ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken 19 Mayıs sabahı Akdeniz'de düşmüş, uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi 10 mürettebatın bulunduğu, yolculardan 30'unun Mısır, 15'inin Fransa, 2'sinin Irak, diğer 9'unun ise İngiltere, Belçika, Kuveyt, Suudi Arabistan, Sudan, Çad, Portekiz, Cezayir ve Kanada uyruklu olduğu açıklanmıştı.

Mısır'da kara kutuyu inceleyen uzmanlar, bir sonuç elde edemeyince onarılması için cihaz 27 Haziran'da Fransa'ya gönderilmişti. 

İSTANBUL HABER AJANSI

Bu haber toplam 4983 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim