• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Piri Reis Üniversitesi gemisi ikinci seferine çıkıyor

Piri Reis Üniversitesi gemisi ikinci seferine çıkıyor
Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan gemisi, bugün saat 11.00’de eğitim ve staj amaçlı denize açılıyor.

Öğrencilerin uygulamalı eğitim sorununa çözüm olarak gerçekleştirilen okul gemisi projesi , denizcilik öğrencilerinin zorunlu staj için şirket bulma sıkıntısını çözüyor. Sadece Türkiye değil Dünyada yaşanan staj gemisi bulma sorununu geçtiğimiz yıl aşan Üniversite, kendi öğrencilerinin yanısıra Türkiye’den diğer 9 üniversiteden, diğer ülkelerden 5 üniversiteden öğrencileri de kabul ediyor.

Toplam 216 öğrenci hem eğitim alacak, hem de staj yapacak. Piri Reis Üniversitesi Gemisi; öğrencileri 10 temmuz günü gemiye alacak; 11 Temmuz günü de Zeytinburnu Zeyport limanından demir alacak. Gemi buradan ilk ziyaret limanı olarak Gölcük’e hareket edecek. Öğrencilere gemi mürettebatı hariç 2 aylık süreçte 25 öğretim görevlisi eşlik edecek. Geminin kaptanlığını ise Üniversitenin Kurucu Vakfı TÜDEV mezunu İbrahim SÜSLÜ üstlenecek.

2008 yılında kurulup, 2013 yılında İstanbul Tuzla deniz kenarında modern ve çevreci binasına yerleşen Piri Reis Üniversitesi, “denizciliğin her alanında ihtisaslaşan ve her alanda denizcilik eğitimi veren” anlayışını her türlü modern laboratuvar, simülatör, eğitim havuzu ve staj ve eğitim gemisi yatırımları ile de güçlendirmiştir. Üniversite tarafından satın alınan Ankara Gemisi 1986 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin Denizyolları bünyesinde seferlere başlamış, uzun yıllar özellikle Akdeniz’de çalışmıştır. 2004 yılında özelleştirme süreci kapsamında Ankara Gemisi, Denizciler A.S. tarafından satın alınmış yine benzer çerçevede seferler yapmıştır. 

Bu dönem zarfında özellikle dünyanın en önemli denizcilik fuarı olan Posedonia fuarına ülkemizi temsilen siyasiler, bürokratlar ve is adamlarından oluşan katılımcılar ile Deniz Ticaret Odası’nın öncülüğünde katılım ve bayrak gösterdiğimiz gemidir Ankara Gemisi. Ve yeni adıyla Piri Reis Üniversitesi Gemisi, Deniz Ticaret Odası’nın ve DATI Holding’in finansal desteği ile Üniversite’ye kazandırılmıştır. 127.59 m boy, 10.870 ton deplasman ve 18.5 knot maksimum hız ve maksimum 564 yolcu kapasitesine sahip PİRİ REİS Üniversitesi Gemisi’nin genel bakım ve onarımı tamamlanmıştır. Aynı zamanda üst düzeyde eğitim imkanlarını vermek üzere ek donanım ve sınıf imkanları eklenmiştir. Eğitim ve staj imkanlarının ötesinde; geniş kapsamlı konferans seminer vb. bilimsel etkinliklerin de düzenlenmesi mümkün hale getirilmiştir.

Bu sene ikinci açık deniz eğitim seyrine 216 öğrenci ile başlayacak olan Piri Reis Üniversitesi Gemisi, ilk ay Marmara, Ege ve Akdeniz limanlarına (Gölcük, Bandırma, Geyikli, İzmir, Marmaris, Antalya, Finike, Çeşme, Çanakkale),  ikinci ay Karadeniz limanlarına (Köstence/Odesa, Samsun, Batum, Rize, Trabzon, Sinop, Amasra, Ereğli) uğrayacak. Staj seyri 2 ay olarak belirlendi.

piri_reis_uni_ankara_gemisi_denizhaberajans_1.jpgpiri_reis_uni_ankara_gemisi_denizhaberajans_4.jpgpiri_reis_uni_ankara_gemisi_denizhaberajans_3.jpgpiri_reis_uni_ankara_gemisi_denizhaberajans_2.jpg

Bu haber toplam 4008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim