• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Kruvaziyer gemilerine römorkaj zorunluluğunu kaldırdı

Kruvaziyer gemilerine römorkaj zorunluluğunu kaldırdı
Küresel ve bölgesel gelişmelerden dolayı zor bir sezon geçiren kruvaziyer turizmine Hükümetten çok önemli bir destek geldi. Kruvaziyer turizmini teşvik kapsamında kruvaziyer gemilerine römorkaj zorunluluğunu kaldırdı.

Küresel ve bölgesel gelişmelerden dolayı zor bir sezon geçiren kruvaziyer turizmine Hükümetten çok önemli bir destek geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın “Limanlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin de uzun süredir gündeme getirdiği yolcu gemilerine römorkör çekme ve kılavuz kaptan bulundurma zorunluluğu yeniden düzenlendi.

Yeni düzenleme sonucunda Türk limanlarına gelen kruvaziyer gemilerin iterlerinin (baş ve/veya kıç pervaneleri) mevcut olduğunun ve sorunsuz tam kapasite ile çalıştığının liman başkanlıklarına bildirilmesi halinde, gemiler römorkaj hizmetinden muaf tutulacak. Ayrıca daha önce tam boyu 55-125 metre arası olan gemiler için asgari 16 ton çekme kuvvetinde en az bir römorkör, tam boyu 126 metre ve daha uzun olan gemiler için asgari 30 ton çekme kuvvetinde en az bir römorkör refakat etmesi gerekirken, söz konusu değişiklikle römorkör zorunluluğu kaldırıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM’A TEŞEKKÜR

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizmine önemli bir teşvik olan düzenleme konusunda Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a, Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçmesine rağmen sektöre sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Öztürk, “Bu yılın ilk yarısında Türk limanlarına 284 kruvaziyer gemisi ve 286 bin yolcu geldi. Doğu Akdeniz’de ve ülkemizde yaşanan sıkıntıların yanı sıra gemilerin Uzakdoğu’ya yönelmesi nedeniyle kruvaziyer turizminde kötü bir sezon yaşıyoruz. Turizmin dip yaptığı bir dönemde Hükümetimizin yaptığı bu düzenleme, seferlerin yeniden Türkiye’ye yönelmesi için çok önemli bir teşvik yaratacaktır. Ayrıca turizm sektöründe de moralleri yükseltecektir. Bu gelişmeyi, ülkemize sefer düzenleyen kruvaziyer devleriyle en kısa sürede paylaşacağız. Kruvaziyer firmaları yeni sezon planlarını yaparken, mutlaka bu değişikliği dikkate alacaklardır. Biz de ülkemizin kruvaziyer turizminde yeniden çıkışa geçmesi için çabalarımızı artıracağız” dedi. 

Bu haber toplam 3282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim