• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Denizciliğin kalbi Türkiye'de atacak

Denizciliğin kalbi Türkiye'de atacak
Her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği programı 4-6 Kasım'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, denizcilik alanında dünyanın en önemli birliği sayılan IMO himayesinde her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği programının 4-6 Kasım'da İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Etkinlik temasının "Dünyanın Vazgeçilmezi: Denizcilik" olarak belirlendiğini dile getiren Arslan, "Denizcilik dünya için vazgeçilmezdir. Bizler için ise denizci millet, denizci ülke olma ülküsü ile bu yolda yürümek, denizci atalarımıza ve milletimize karşı başlıca görevlerimizden biridir. Bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmamız, dünya denizcilerinin ülkemize inancını ve güvenini net bir biçimde göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, IMO tarafından gerçekleştirilen 29. Genel Kurul'da Türkiye'nin yeniden konsey üyesi olarak seçildiğini anımsatarak, denizcilik alanında böyle önemli bir göreve yeniden getirilmenin, Türk denizciliği adına dikkat çekici bir başarı olduğunu söyledi.

"Tersane sayımız 79'a ulaştı"

Son yıllarda Türkiye'de denizcilik alanında yaşanan gelişmelere de değinen Arslan, şunları kaydetti:

"Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği'nin organizasyona üye ülkelerin desteğiyle bu yıl ülkemizde gerçekleşmesi başarılarımızı taçlandırdı. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve denizci Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın liderliğinde denizcilikte çok büyük başarılara imza atıldı. Başlatılan eğitim ve denetim seferberliği ile hayal bile edilemeyen başarılar gerçekleşti. Türk bayraklı gemilerin 'kara liste'den 'beyaz liste'ye geçmesi sağlandı. 2003 yılında 19. sırada yer alan Türk sahipli filomuz, bugün dünya sıralamasında 14. sıraya yükseldi. 2003 yılında 37 olan tersane sayımız ise 79'a ulaştı. Uluslararası ro-ro hattı sayısı 9'dan 18'e çıktı. 2002'de 33 olan yat limanı sayımız 68'e çıkarak turizm sektörümüzün hizmetine sunuldu. Uluslararası liman sayımız ise 152'den 172'ye yükseldi." 

Bu haber toplam 2098 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim