• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Lüksemburg'lu şirket, Belde Limanı ve hissedarlarına 34 milyon dolarlık alacak davası açtı

Lüksemburg'lu şirket, Belde Limanı ve hissedarlarına 34 milyon dolarlık alacak davası açtı
Beldeport Limanı'na yatırım yapan Lüksemburg merkezli Belport Holding SARL, Belde Limanı ile limanın kurucusu Ertürk Değer'in eşi Nilhan Değer ve Mehmet Ceritoğlu aleyhine "Haklarının Gasp Edildiği" iddiasıyla 34 milyon dolarlık dava açtı.

Lüksemburg merkezli Belport Holding SARL, "Haklarının Gasp Edildiği" iddiasıyla, Belde Limanı'nın kurucu ortağı Ertürk Değer'in eşi Nilhan Değer'e dava açtı.

İzmit Körfezi'nde halen inşası devam eden Beldeport Limanı'na yatırım yapan Lüksemburg merkezli Belport Holding SARL, Belde Liman İşletmeleri ve Depoculuk A.Ş. ile o dönem Yönetim Kurulu'nda görev yapan limanın kurucusu Ertürk Değer'in eşi Nilhan Değer ve Mehmet Ceritoğlu aleyhine "Haklarının Gasp Edildiği" iddiasıyla 34 milyon dolarlık dava açtı.

2006 yılında Belde Limanı'nın yüzde 95 hissesini satın alarak Türkiye'ye yatırım  yapan Lüksemburg merkezli Belport Holdings SARL, 2009 yılında Belde Limanı'na 34 milyon 179 bin 940 dolar kredi verdi.

Ancak Belde Limanı'na verdiği kredileri geri alamayan Lüksemburglu Şirket, Belde Liman İşletmeciliği ve Depoculuk A.Ş. ile birlikte limanın Yönetim Kurulu Üyeleri Nilhan Değer ve Mehmet Ceritoğlu hakkında, "Belport Holdings SARL Şirketi'ne ait Belde Limanı hisselerinin usulsüz bir şekilde gasp edilmesi, hukuksuz bir şekilde Belde Limanı hisselerinin üçüncü şahıslara devredilmesi ve Haklarının Gasp Edilmesi" iddiasıyla İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açtı.

Belport Holdings SARL Şirketi avukatlarının 15. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne verdikleri dilekçede, 2009 yılı içinde 12 parça halinde Belde Liman İşletmeciliği ve Depoculuk A.Ş.'ye 34 milyon 179 bin 940 dolar kredi verildiği, bu süreç içinde Belde Limanı'nın hisselerinin Belport Holdings SARL'nin  iradesi dışında elden çıkarıldığı ve işbu haksız eylemler nedeniyle Müvekkil Şirket Belport Holdings SARL'nin zarara uğratıldığı kaydedildi.

Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 11714 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim