• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Mersin Limanı mega gemileri ağırlamaya başladı

Mersin Limanı mega gemileri ağırlamaya başladı
Mersin Uluslararası Limanı'nın (MIP) konteyner hatlarının mega gemilerine hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Mersin Uluslararası Limanı'nın (MIP) konteyner hatlarının mega gemilerine hizmet vermeye başladığı bildirildi.

MIP'tan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl hizmete sunulan East Med Hub (EMH) Terminali'nde 368 metre uzunluğa sahip "YM World" isimli mega konteyner gemisinin ağırlandığı belirtildi.

Mega konteyner gemisinin, limana şimdiye kadar yanaşmış en büyük gemi olma özeliği taşıdığı aktarılan açıklamada, EMH Terminali'nde daha yüksek drafta (su derinliği) sahip gemilerin kabul edilmeye başlandığı, burayı Akdeniz'den Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerine servis yapan dev gemilerin tercih ettiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MIP Genel Müdürü Frans Jol, son yıllarda tüm dünyada daha yeni ve daha büyük konteyner gemilerinin hizmete girdiğini belirtti. Mersin'in global deniz taşımacılığı merkezi durumunu koruması için liman tesislerini mega gemilere hizmet verebilecek seviyeye yükseltmek zorunda olduklarını aktaran Jol, "EMH Terminali'nin tamamlanmasıyla, şu an denizcilik sektörünün ihtiyaçlarını tamamıyla karşılayabilir durumdayız ve hatta fazlasını yapıyoruz. MIP sadece mega gemilere hizmet verebilmenin ötesinde, mega gemilerin Mersin'e gelip direkt uğraklardan ve kısa sefer sürelerinden yararlanabileceklerini de kanıtlamıştır." ifadesini kullandı.

MIP'ın dünya ölçeğinde bir liman haline gelmesi için 2007 yılından bugüne kadar büyük yatırımlar yapıldığını vurgulayan Jol, şunları kaydetti:

"Tüm bu yatırımların sonucu olarak burası bugün, yıllık 1 milyon 500 bin TEU konteyner, 9 milyon ton konvansiyonel yük elleçleyen, yıllık toplam işlem hacmi 30 milyon tonu aşan, bu bölgede dünya klasmanında rekabet edebilen bir liman haline gelmiştir. Geçen yıl hizmete sunduğumuz EMH Terminali'nin 1. aşamasıyla kapasitemiz 1,8 milyon TEU'dan 2,6 milyon TEU'ya çıkmıştır. Artık 400 metre uzunluğunda ve 15,8 metre drafta sahip mega gemileri ağırlayabiliyoruz. Bugün dünya klasmanında rekabet edebilen bir liman haline geldik.

Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim