• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Avrupalı şirketler Türk Akımı'ndan gelecek gaza hazırlanıyor

Avrupalı şirketler Türk Akımı'ndan gelecek gaza hazırlanıyor
Gazprom’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev, Avrupalı şirketlerin, Türk Akımı'ndan gelecek olası doğalgaz için hazırlıklara başladığını bildirdi.

Rus enerji şirketi Gazprom’un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev, Avrupalı şirketlerin, Türk Akımı’ndan gelecek doğalgaz için hazırlıklara başladıklarını belirterek, “Türk Akımı'nda Avrupa'ya uzanacak hat için Bulgaristan rotasını şimdilik istişare etmiyoruz.” dedi.

Medvedev, St. Petersburg’ta düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin Türk Akımı projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde Avrupa’ya uzanacak ikinci hat için Bulgaristan’ın girişimlerde bulunduğunu anımsatan Medvedev, “Bence bu durum, Güney Akım projesini engelleyerek iptaline yol açan Bulgaristan’ın pişmanlığını gösteriyor. Türk Akımı'nda Avrupa'ya uzanacak hat için Bulgaristan rotasını şimdilik istişare etmiyoruz.” diye konuştu.

Boru Hatları ve Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ile Gazprom arasında, Türk Akımı’nda Avrupa'ya uzanacak hattın kara kısmının inşaatı için gerekli protokolün imzalandığını hatırlatan Medvedev, “Projenin ikinci hattı için Avrupa’daki bazı doğalgaz taşıma sistemlerinin kapasite artırımına gitmesi gerekiyor. Avrupalı şirketler, Türk Akımı’ndan gelecek olası doğalgaz için hazırlıklara başladılar.” ifadelerini kullandı.

Rus gazını Türkiye'ye, Türkiye üzerinden de Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı her biri yıllık 15.75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşacak. Projede ikinci hattın Yunanistan üzerinden İtalya’ya veya Bulgaristan üzerinden Sırbistan’a ulaştırılması, değerlendirilen güzergahlar arasında bulunuyor.

Bu haber toplam 4305 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim