• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Kimya devi 3 şirketi için iflas erteletti

Kimya devi 3 şirketi için iflas erteletti
Geçtiğimiz yıl sonu 155 milyon TL ciro elde eden grup şirketleri, kendi sektörlerinde ihracat şampiyonu olarak seçilmişti. Plastay, sektöründe, Avrupa'nın en büyük firması konumunda.

Kimya devi Plastay Group üç şirketi için bir yıl süre ile iflas erteletti. Geçtiğimiz yıl sonu 155 milyon TL ciro elde eden grup şirketleri, kendi sektörlerinde ihracat şampiyonu olarak seçilmişti. Plastay, sektöründe, Avrupa'nın en büyük firması konumunda.
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, geçimini sağlamak için 1950’lerde Sivas’tan İstanbul’a gelen Mehmet İsmet Sungur’un temelini attığı şirketlerin yönetiminde şimdilerde ikinci kuşaktan isimler bulunuyor.

Bir süre önce mali sıkıntı yaşayan Plastay Group’a bağlı şirketler Plastay Kimya San ve Tic A.Ş, Tayplas Kimya San ve Tic. Limited Şirketi ve Askim Stabilizötür Kimyevi Mad. San. Ve Tic. Şirketi için şubat 2014’te iflas erteleme başvurusu yapıldı. Şirket avukatları Ahmet Yum ve Özlem Aytekin’in başvuruları sonrası görülen davada, İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi, o dönem şirketler hakkında tedbir kararı verdi, iki kişiden oluşan denetim kayyumu atadı.

ÜÇ ŞİRKET İÇİN DE AYNI KARAR

Mahkeme, yaptığı yargılama sonrası iflas erteleme kararını ise geçtiğimiz günlerde verdi. 27 Nisan’da görülen davada üç şirket için de bir yıl süre ile iflas erteleme kararı verildi. Böylece şirketler, yine kayyum denetiminde faaliyetlerini daha rahat sürdürebelicek.

SEKTÖRÜNDE İHRACAT LİDERİ

Grubun amiral gemisi konumunda Plastay Kimya A.Ş bulunuyor. Plastay Kimya, toplam üretiminin yüzde 30’unu ihraç ediyor. Şirket, 2011 yılında kimya sektöründe ihracat birincisi ödülünü kazandı. Sektöründe yüzde 20 pazar payına sahip olan şirket, sahip olduğu ürün gamı ile alanında dünya devi şirketler arasında yer alıyor.
2008 yılında plastifiyan (plastikleştiren) üretiminde büyümeye devam eden Plastay Kimya, sektörün yoğun talebi üzerine aile mesleği olan PVC granül imalatını bünyesine ilave etti.

CİROSU 155 MİLYON TL

Sektöründe dünya üçüncüsü, Avrupa’da ise konusunda lider konumda bulunan Plastay Kimya’nın da bağlı bulunduğu Plastay Group’un 2015 yılı sonu cirosu 155 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

Sungur Ailesi’nin sahip olduğu tesislerden birinde 1997’de büyük bir yangın çıkmış, fabrika kullanılamaz hale gelmişti.

Bu haber toplam 1382 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim