• BIST 9266.34
  • Altın 4324.441
  • Dolar 39.4157
  • Euro 45.7035
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

AB, teknoloji devlerine yüzde 3 vergi getirmeye hazırlanıyor

AB, teknoloji devlerine yüzde 3 vergi getirmeye hazırlanıyor
Avrupa Birliği, ABD merkezli büyük teknoloji şirketlerine cirolarının yüzde 3'ü oranında vergi getirmeye hazırlanıyor.

AB Komisyonu tarafından hazırlanan yasa taslağına göre, Google, Apple ve Facebook gibi ABD merkezli büyük dijital şirketler Avrupa Birliği'nde elde ettikleri cironun yüzde 3'ü oranda vergi ödeyecekler.

Basına daha önce gelen bilgilerde AB Komisyonu'nun dijital şirketlere cirolarının yüzde 1 ila 5'i arasında bir vergi üzerinde çalıştığı ifade ediliyordu.

Komisyon tarafından hazırlanan taslak, AB hükümetleri ve Avrupa Parlamentosu'ndan onay aldığı takdirde, yüzde 3 vergi dünya genelinde yıllık ciroları 750 milyon euronun üzerinde ve AB'de vergilendirilebilir ciroları 50 milyon euronun üzerinde olan şirketlere uygulanacak.

Bu haber toplam 5341 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim