• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

"O alana sanayi gelmezse olmaz"

"O alana sanayi gelmezse olmaz"
Atıl olarak kalan Samsun'daki tersane alanının, kente katkısı olmayacak kimseye verilmeyeceğini ifade eden AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş: "Öncelikle o alan büyütülmeli. Sonra da yan sanayi tesisleri gelmeli, kente sermaye girmeli" dedi.

Samsun'da rantçıların gözdesi haline gelen ve Başkent'te bir şirkete tahsisi için çalışmaların sürdüğü öne sürülen tersane alanı, Samsunlu siyasileri harekete geçirdi. AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Birilerinin niyeti olabilir. Ama oraya Samsun'a  katkı verecek bir çok yan sanayi kuruluşu getirilmeli" dedi.

Tersane alanının Samsun'a tahsisi için çok çaba harcayanlardan olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Köktaş, "Yıllardır bizden beklenen bir tersane alanı hikayemiz var. Biz 3 Kasım 2002’de iktidara geldiğimizdeki ben o zamanlar il başkanıydım. Bütün sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ticaret sanayi odası siyasetçiler aklınıza kim gelirse gelsin bizden iki tane şey istemişlerdi. Biri tersane alanı, diğeri şimdiki çevre yolu olarak kullandığımız Samsun güneyindeki yolun yapılmasıydı.  

Allah rahmet eylesin o zamanın TSO Başkanı Adnan Sakoğlu çok ısrarcı oldu. İkisi de gerçekleşti. Sonra mendirek işi çıktı onu da yaptık. Ama gelin görün ki; Bir tane tersaneci yok. İşte 2008 yılı krizleri diyin, global bir kriz oldu diyin, gemicilik sektörü vesaire bir çok mazeretleri var. Ve alan boş kaldı" dedi.

3 MİLYON METREKAREYE ALANI ÇIKARMALIYIZ

"Şimdi bu alanı mutlaka değerlendirmek durumundayız" diyen Fuat Köktaş, alanın bir çok yan sanayi tesislerine hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduğunu, 1 milyon metrekarelik alana, 2 milyon metrekare bir alan daha dahil ederek, cazibe merkezi haline dönüştürülmesinin  mümkün olduğu ifade etti. Köktaş, şöyle  devam etti: "Sadece bir yerel firmaya verilmesi elbette düşünülemez. Böyle niyetler varsa, Samsun'a katkısı olmaz. Buraya katma değeri yüksek teknolojik ürünler yan sanayi yani bacasız sanayi tesisleri getirmeliyiz. Gerek savunma sanayi gerek oto yan sanayi vesaire birçok alanda yatırım yapılabilecek bir sanayi bölgesi oluşturmak gayretimiz de Çarşamba OSB’den sonra var.

Bunu da ilgili mercilere ilettik. Birilerine rant alanı olarak düşünülürse, yanlış olur. Biz üzerimize düşeni mutlaka yapmak zorundayız. Samsun bizim şehrimiz, başka Samsun’da yok. Biz bu şehirde ne yapabiliriz nelerde eksiğiz var, herkes elini başına koymalıdır".

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 24501 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim