• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Mehmet Nuri Ersoy: İstanbul'daki liman işini bu yıl halledeceğiz

Mehmet Nuri Ersoy: İstanbul'daki liman işini bu yıl halledeceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kruvaziyer limanın önemine işaret ederek Yenikapı’da yapılması planlanan Kruvaziyer Limanı projesiyle ilgili “İstanbul'daki liman işini bu yıl halledeceğiz, Kruvaziyer liman ihalesi gerekiyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla’nın Fethiye ilçesinde DSİ Sosyal Tesisleri'nde turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Ersoy'a AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Nil Hıdır, Fethiye Belediye Başkan adayı Muhittin Kayabaş, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ve yetkililer eşlik etti.

Toplantının ardından Fethiye Kordonu'nda esnafı ziyaret eden Ersoy, daha sonra Karagözler Mahallesi'ndeki Telmessos Antik Tiyatro'da incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada konaklama dışı harcaması yüksek turist sayısını artırmak turistin konaklama dışında da harcama yapmasını sağlamak için turizm bölgelerinde farklı aktiviteleri hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Ersoy, turizmde sezonu uzatmak ve daha nitelikli turist gelmesini sağlamak için kültür sanatla bütünleşmiş şekilde turizm yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Yürütülecek çalışmalarda amaçlarının insanların tesislerden çıkıp şehir merkezindeki aktivitelere katılmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Ersoy, şehir merkezindeki esnafın da turizmden gelir elde etmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

1-053.jpg

Kruvaziyer turizminin ülke için önemli olduğunu, bununla ilgili çok kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirten Ersoy, şunları ifade etti:

"Kruvaziyer aslında Fethiye ile ilgili bir sorun değil. Kruvaziyerin Ege'ye gelmesi ve Ege'den devam etmesi gerekiyor. O yüzden İstanbul'da ihtiyaç var. Biz İstanbul'daki liman işini bu yıl halledeceğiz, Kruvaziyer liman ihalesi gerekiyor. Karaköy, inşallah Mayıs 2022'de hayata geçirilecek aldığımız taahhüde göre. O da 3 tane büyük gemi alabiliyor. Sonrasında yeterli kalmıyor. 5 ile 6 gemiyi kapsayacak yeni bir limana ihtiyaç var. En geç 2021 yılında. Biz Çevre Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile bu işi halledeceğiz. Talep de var. Yerde üç aşağı beş yukarı netleşti. Bir proje dahilinde uzlaşacağız. Hızlı bir şekilde ihaleye çıkıp netleştireceğiz. Orada hem talep var hem de yatırımcı firma var. Özellikle gemi operatörleri yapmak istiyorlar. Bu da bizim için avantaj. Demek ki, talep olacak İstanbul açısından. Eğer siz İstanbul'u düzenleyemezseniz Ege'de başarılı olma şansınız yok. Çünkü İstanbul'a geçecek olan büyük gemilere Ege'de stop power yapıyorlar. O yüzden İstanbul'un paralelinde Fethiye hallolabilir. Biz İstanbul'u halledeceğiz, daha sonra ihtiyaç dahilinde Fethiye ile ilgili çalışmayı da yaparız."

2-056.jpg

Bu haber toplam 5938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim