• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Yat Limanı Projesi, Silivri’ye değer katacak

Yat Limanı Projesi, Silivri’ye değer katacak
İstanbul Silivri’deki yat limanı projesiyle ilgili AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı.

Silivri’deki yat limanı projesiyle ilgili olarak AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü’nde teknik meclis üyelerimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Silivri’deki yat limanı projemizle ilgili olarak; 

Uzun bir dönemdir takipçisi olduğumuz projemiz belirli bir seviyeye gelmiş durumda. İhaleye çıktıktan sonra Etüt ve Sondaj çalışması biten yat limanı projemiz, proje olarak da son aşamaya gelmiş bulunuyor.

 SİLİVRİ MANZARASI ORTAYA ÇIKACAK

Silivri’ye Yat Limanı projesini Ulaştırma Bakanlığımız ve belediyemizle birlikte hayata geçiriyoruz. Proje hayata geçtiği zaman Silivri’nin ismini tam anlamıyla Turizmde ön plana çıkarmış olacağız. Türkiye’de sularımızda dolaşan 70 bin civarı yerli ve yabancı deniz aracından Silivri payına düşeni almak durumunda. Bu vesileyle ilçemize gelen nitelikli turist sayısını arttıracağız. Yat limanı projesi, ilçemize değer katacak. Silivri’nin zenginleşmesine katkı sunacak. Bu proje tam anlamıyla bittiğinde bambaşka bir Silivri manzarası ortaya çıkacak.

2000 KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

Silivri yat limanı projesi, Silivri’nin Boşnak bahçe mevkiinin doğusu olarak belirlenen kısmında yeni ulaşım aksları ile yaya güzergâhına el sürmeden inşaa edilecek. Marinamız 450 yat kapasitesiyle birlikte, içerisinde sosyal donatı alanları ile farklı bölgelerden çeşitli deniz araçlarını ağırlayacaktır. Bu alanda çeşitli su sporları ve deniz etkinlikleriyle birlikte Silivrili hemşehrilerimiz de keyifli anlar yaşayacaklardır. Ayrıca sadece marina olarak bakmadığımız bu proje ile birlikte istihdam noktasında da Silivri çok önemli kazanımlar elde edecektir. Yat limanı projemizin bitmesi ve tam kapasite ile faaliyete girmesiyle birlikte, etki alanı ve entegre iş kollarıyla birlikte 2000 kişiye iş imkanı sağlayacaktır.

 SİLİVRİLİ HEMŞEHRİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Diğer yandan orta öğretim ve yüksek öğretim ile birliktede denizcilik, kaptanlık, su ürünleri ve gemi mühendisliği gibi birçok bölümün de Silivri’ye kazandırılması amaçlanmaktadır. Kısacası Silivri’yi Türkiye’ye ve Dünyaya sahnesine taşıyacak bu proje ile Silivri’ye yeni bir kimlik getiriyor ve Yat Limanı Projemiz tüm Silivrili hemşehrilerimize hayırlı olsun diyoruz.”

Bu haber toplam 16756 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim