• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Global Yatırım Holding, Çinliler’den Pire Limanı'nın işletmesini devralacak

Global Yatırım Holding, Çinliler’den Pire Limanı'nın işletmesini devralacak
Çinliler’in, işletmesini yaptığı Yunanistan’ın önemli limanlarından birisi olan Pire Limanı’nın işletmesini Global Yatırım Holding'e devretmek için harekete geçtiği öğrenildi.

Türkiye’de dahil olmak üzere 11 ülkede faaliyet gösteren portföydeki 17’si kruvaziyer, 2’si ticari olmak üzere toplam 19 liman sayısına ulaşan Global Yatırım Holding, bir limanın işletmesini daha devralıyor.

Sabah Gazetesi Yazarı Özlem Doğaner, Çinliler’in Pire Limanı'nın işletmesini Mehmet Kutman'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Global Yatırım Holding'e devredeceğini yazdı.

Özlem Doğaner, köşesinde şunları yazdı:

“Türkiye, sadece bölgesinde diplomatik, askeri ve ekonomik alanda adından söz ettiren adımlar atmıyor. Bu zorlu ve öğretici coğrafya yetiştirdiği herkese, iş insanından finansçısına, bilim insanından sporcusuna mücadeleyi ve başarıyı aşılıyor. Artık dünyanın her köşesinden Türklerin başarı hikayeleri geliyor. Onlardan biriyle, Karayipler'de işletmesini aldığı limanlarla adı "Karayip Korsanları"na çıkan Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ile konuştum.

Kutman, "Önce Havana sonra Antigua, Nassau derken bölgede herkes özelleştirmeye ilgi duymaya başladı. Tek gelirleri limanlar. Şu anda zannediyorum 26 limana teklif aşamasındayız. Dolayısıyla bir Pandora kutusu açıldı Karayipler'de. Bizim orada yaptığımız şey bir tek kruvaziyer ayağı değil, bir noktada bağ kuruyoruz. Elektriğe, yola, okula, ayakkabıya her şeye ihtiyaçları var. Gelir seviyesi yüksek 20-30 ada var. İhracatçılarımız için çok önemli kapı. Gönül ister ki devlet büyüklerimiz spesifik bir Karayip turu yapsın ihracatçılarla birlikte" dedi.

Dünyada 800'ü aşkın kruvaziyer limanı var. Bunlardan 300 tanesi önemli, 50 tanesi çok önemli. Bu 50'nin 20'sini Global Ports işletiyor.

Kutman, "20-30 tanesini daha önümüzdeki 24-36 ay içinde bitirmemiz lazım. THY nasıl bayrağımızı dünyaya taşıyorsa biz de taşıyoruz" diyor.

Bu performans Çin'in de dikkatini çekmiş. Çin limanları stratejik yatırım alanı olarak görüyor. Geçtiğimiz haftalarda açılışına Çin Devlet Başkanı Şi'nin de katıldığı Yunanistan'ın Pire Limanı ise kritik önemde.

Kutman, Çinliler'in Pire'nin işletmesini kendisine teklif ettiğini söyledi:

"Görüşmelere başladık. Orada da bayrak dikebiliyorsak, ülkemizi temsil edebiliyorsak, niye yapmayalım?"

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 16046 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim