• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Bandırma Limanı hedef büyüttü

Bandırma Limanı hedef büyüttü
Balıkesir’in Bandırma Limanı, Güney Marmara ve İç Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olabilmek için hedeflerini büyüttü.

Balıkesir’in Bandırma Limanı, Güney Marmara ve İç Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olabilmek için hedeflerini büyüttü.

TCDD Bandırma Limanı ile ilgili açılan ihaleyi 16 Mayıs 2008’de 175.500.000 dolar tutarındaki en yüksek teklif ile Çelebi Holding kazanmıştı. 36 yıl için işletme hakkının devrine ilişkin sözleşme imzalanmıştı. Çelebi Holding, TCDD Bandırma Limanı’na önümüzdeki 5 yıl içinde 50 milyon USD tutarında yatırım yapmayı planlıyor. Türkiye’nin iş ve sanayi merkezi olan İstanbul’a ve ticari açıdan büyük önem taşıyan Güney Marmara ve Ege Bölgesi’ne olan bağlantıları ile Bandırma Limanı, Marmara Denizi’nin güney kıyısında bulunuyor. Dökme yük, Ro-Ro ve karışık yük elleçleme hizmetleri verilen Bandırma Limanı, bölgenin en uzun rıhtım uzunluğuna sahip limanı olmanın yanı sıra, Türkiye’nin en büyük dökme yük limanlarından da birisi. 2004 yılında Ro-Ro hizmeti sunumuna başlamasıyla birlikte Bandırma Limanı, Marmara Bölgesi’nde kargo kamyonlarının yurt içi noktalara taşınmasında da önemli bir kapı haline geldi.

Çelebi, Bandırma Limanı’nı sahip olduğu demiryolu ve karayolu bağlantıları ile geniş liman içi stoklama sahaları sayesinde Türkiye dış ticaretinin dinamosu olan Güney Marmara, İç Anadolu ve Ege bölgelerine en yüksek faydayı sağlayabilecek liman olarak görüyor. Limanı bu geniş hinterlanda hizmet vermeye hazır hale getirmek üzere yeniden yapılandırmaya başlayan Çelebi Holding, Bandırma Limanı’nı önümüzdeki 10 yılda 10 milyon ton kuru dökme ve karışık yükün, 300K TEU konteynırın ve 200K aracın elleçlendiği bir liman haline dönüştürmeyi planlıyor.

Ayrıca, Bandırma Limanı, ülkenin artan otomotiv ihracatında ihtiyaç duyulan liman hizmetleri konusunda, Bursa bölgesinin artan araç ihracat hacminin bölge limanları ile karşılanamamasına da çözüm getirecek bir alternatif olacak. Yapılacak olan iyileştirmelerle Liman’ın 2009’da yüzde 2,7 olan uluslararası kargo taşımacılığı içindeki pazar payının, 2020’de yaklaşık yüzde 5,2’ye çıkacağı tahmin ediliyor. Böylece Bandırma Limanı, ulaşacağı bu hacimle, bölgenin lojistik merkezlerinden biri haline dönüşecek ve yeni iş alanlarının yaratılması açısından, Bandırma ve çevresinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da önemli katkılar sağlayacak.

Bu haber toplam 1727 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim