• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

MDTO Başkanı Lokmanoğlu: Taşucu Limanı tekrar çalışır hale getirilmeli

MDTO Başkanı Lokmanoğlu: Taşucu Limanı tekrar çalışır hale getirilmeli
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, KKTC’de önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, “Mersin bizim için nefes borusudur. Mersinli iş adamları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile iş yapmak için geç kalmasın” çağrısında bulundu.

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile Yönetim Kurulu üyelerinin KKTC ziyareti devam ediyor.

MDTO yönetimi bu kapsamda, KKTC Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’u ziyaret ederek, ekonomik ve siyasi gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten iki odanın işbirliği yapması kararı çıktı.

Ziyarette yaşadıkları sorunları MDTO yönetimiyle paylaşan KKTC Ticaret Odası Başkanı Toros, Mersin Limanı’nda yapılan taşımalarda sıkıntılar yaşandığını belirterek, sorunun çözümü için MDTO’dan yardım istedi.

Mersin’in yavru vatan için ayrı bir önemi olduğunun altını çizen Toros, “Mersin bizim için nefes borusudur. Bu nedenle Mersin’den yaptığımız ticaretin ayrı bir önemi var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ekonomide gelişme içinde. Kıbrıs Türk toplumu ekonomik olarak kalkınmak zorundadır. Ancak siyasi sorunlar ekonomimizi ciddi boyutta etkilemektedir. Her şeye karşın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önemli yatırımlar yapılmaktadır. Mersinli iş adamları bu konuda geç kalmasın” dedi.

MDTO Başkanı Lokmanoğlu ise, Mersin Limanı ve gümrükte yaşanan sorunların çözümü için gerekli girişimleri yapacağını dile getirdi.

Kıbrıs’a transit ticaretin daha kolay gerçekleştirilebilmesi için mutlaka çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Lokmanoğlu, “Biz bu konuda gerekli girişimleri gerçekleştireceğiz. Bunun yanında yalnız Mersin Limanı değil, Taşucu Limanı’nın tekrar çalışır hale getirilmesi gerekmektedir. Çünkü gelecekte Konya ve Karaman için önemli bir çıkış kapısı olacaktır. Bu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de olumlu yansıyacaktır” diye konuştu.

MDTO heyeti daha sonra Yakındoğu Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş’la görüştü.

Ziyarette, MDTO’nun Yakındoğu Üniversitesi ile özellikle denizcilik eğitimi ve deniz araştırmaları konusunda işbirliği yapması kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 2407 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim