• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi için onay çıktı

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi için onay çıktı
İstanbul Karaköy bölgesinin çehresini değiştirecek dev Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi için Bakanlık tarafından ÇED olumlu raporu verildi.

2002 yılında duyurulduğundan beri adından söz ettiren ve defalarca iptal davalarıyla bir türlü başlanamayan Galataport'a onay geldi... İstanbul'un mega projelerinden tartışılan Galataport (Salıpazarı Kruvaziyer Limanı) için onay çıktı. Söz konusu proje kapsamında İstanbul'un kimliğini oluşturan bölgelerden biri Karaköy tamamen yıkılarak yerine dev bir alışveriş merkezi ile 5 yıldızlı oteller yapılacak.

Otel, ofis, restoran, mağaza ve terminal binası birimlerini içinde barındıran Beyoğlu Galataport projesinin 3 yıl sonra hizmete açılması planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) tarafından yapılan duyuruda, Galataport olarak bilinen Salıpazarı Liman İşletmeciliği tarafından yapımı planlanan ve ÇED süreci sona eren Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi kapsamında ÇED olumlu raporu verildiği bildirildi.

Karaköy'ün ve çevre bölgelerinin çehresini değiştirecek mega projeler arasında yer alan Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesinde ticaret, kültür, ulaşım ve turizm ön planda yer alacak. 
ÇŞB açıklamasında; 

 İSTANBUL ili BEYOGLU, ilcesi - mevkiinde ÇED OLUMLU

İSTANBUL ili BEYOGLU, ilcesi - mevkiindeki SALIPAZARI LİMAN İŞLETMECİLİĞİ VE YATIRIMLARI A.Ş. tarafından yapılması planlanan SALIPAZARI KRUVAZİYER LİMANI projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verilmiş olup; İSTANBUL Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığımıza, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de İSTANBUL Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekmektedir.İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

Bu haber toplam 3304 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim