• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Mersin Liman Başkanlığı ile İŞKUR arasında protokol imzalandı

Mersin Liman Başkanlığı ile İŞKUR arasında protokol imzalandı
Mersin Liman Başkanlığı ile Mersin İŞKUR arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde denizcilik sektöründe iş arayan vatandaşların, Mersin Liman Başkanlığı'ndaki İŞKUR hizmet noktalarına başvurarak istihdam edilmeleri hedefleniyor.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Mersin Liman Başkanlığı işbirliği yapacak. Yapılan protokolle, İŞKUR hizmetlerinden yararlanmak isteyen ve denizcilik sektöründe iş arayan vatandaşların, Mersin Liman Başkanlığı’ndaki İŞKUR hizmet noktalarına başvurarak istihdam edilmeleri hedefleniyor.

İŞKUR hizmet binasında gerçekleşen toplantıda, Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ve Mersin Liman Başkanı Zafer Gül tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Liman Başkanlığı tarafından görevlendirilen istihdam görevlileri, gerekli eğitim ve teknolojik destek sağlandıktan sonra kurulan İŞKUR Hizmet noktasında, denizcilik sektöründe iş arayanların kaydının alınması, güncellenmesi, uygun iş ilanlarının sorgulanması, işveren tarafından verilen iş gücü talebinin alınması, işten çıkarılanların işsizlik sigortası ödeneği başvurularının alınması gibi hizmetleri sağlayacak.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, "Son dönmelerde herkesin bildiği üzere İŞKUR’lar iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun hizmet vermek amacıyla birçok istihdam hizmetlerini güncellemiştir. İş ve meslek danışmanlığı yapılanmasıyla, her iş arayana ve her işverene bir danışman atanmıştır. Hizmetlerin sadece iş arayanlara yönelik değil üniversitede okuyan hatta örgün eğitim sisteminde okuyan öğrencilere kadar hizmet verilmesi şeklinde genişlediğine şahit oluyoruz" dedi.

Vatandaşlara daha fazla hizmet götürmeyi istediklerini belirten Kutlu, "Üniversitelerle, sosyal yardımlaşma vakıflarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği protokolleri imzalayarak İŞKUR hizmet noktaları açtık, Mersin Liman Başkanlığı ile imzaladığımız protokolle denizcilik sektörünü ve denizcilik sektöründe iş arayanları hedef alıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2704 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim