• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Global Liman'a dünya devi ortak oluyor

Global Liman'a dünya devi ortak oluyor
Halka arzı iptal edilen Global Liman Holding'de yeni bir gelişme yaşandı. Global Liman'ın yüzde 10.84'ü için satışı için Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile sözleşme imzalandı.

​Global Liman Holding'de hisse alımı gelişmesi yaşandı. Halka açılmak üzereyken son anda vazgeçilen Global Liman Holding'in azınlık hissesini Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası almaya hazırlanıyor.

Yaz başlarında halka açılmayı planlayan ancak bu kararından vazgeçen Global Liman Holding, SPK tarafından da halka arzdan caydığı için 617 bin 388 TL para cezası da almıştı.
İşadamı Mehmet Kutman ise Global Yatırım Holding'in yüzde 11.18'ini elinde bulunduruyor.

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG'DEN KAP'A ŞU AÇIKLAMA YAPILDI:

"Global Yatırım Holding A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ("Global Liman") halihazırda 66.253.100,-TL olan sermayesinin 74.307.399,-TL'ye arttırılması suretiyle ihraç edilecek ve Global Liman'ın arttırılmış sermayesinin %10,84'üne tekabül edecek hisselerin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na ("European Bank of Reconstruction and Development", "EBRD") devredilmesini teminen Şirketimiz, Global Liman ve EBRD arasında Sermayenin Arttırılması Yoluyla Katılım Sözleşmesi ("Katılım Sözleşmesi") ve ek sözleşmeler (hep beraber "Sözleşmeler") imzalanmıştır. 
 
EBRD'nin Global Liman'a ödeyeceği sermaye tutarı, Global Liman'ın EBRD'nin yatırım yaptığı ülkelerde yapacağı yatırım ve büyüme planlarının hayata geçirilmesi amacıyla kullanılacaktır. EBRD, Global Liman'ın Yönetim Kurulu'na bir Yönetim Kurulu üyesi aday göstererek Global Liman'ın kurumsal yönetim uygulamalarının geliştirmesine ve Türkiye'de ve yurtdışında daha rekabetçi olmasına fayda sağlayacaktır. 
 
Hisse devir işleminin sonuçlanması, Sözleşmelerde belirtilen gerekli izinlerin ve koşulların tamamlanmasına bağlı olup katılım bedeli ile katılım detayları hisse devir işlemlerinin tamamlandığı gün açıklanacaktır.
 
Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edecektir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."

Bu haber toplam 2745 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim