• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İnebolu Limanı'nın özelleştirmesine balıkçılardan tepki

İnebolu Limanı'nın özelleştirmesine balıkçılardan tepki
İnebolu Limanı’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkartılmasına tepki gösteren balıkçılar, balıkçıların limanda mağdur edilmek istendiğini ileri sürdü.

İnebolu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ahmet Çelebi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 9 Ekim’de satılacak olan İnebolu Limanı’ndaki balıkçıların mağdur edildiğini kaydetti. Kendilerine daha önceden yapılan açıklamalarda İnebolu Limanı'nda balıkçıların hiç bir şekilde mağdur edilmeyeceği yönünde sözler verildiğini hatırlatan Çelebi, ancak limanın yeni planında balıkçıya yer verilmediğini ve 458 ruhsat teskeresi sahibi balıkçının mağdur edilmek istenildiğini ileri sürdü.

İnebolu’da balıkçılık yaparak geçimlerini sağlayan birçok ailenin yıllardan beri limandan faydalandığını aktaran Çelebi, “Amatör balıkçılarımızın mağdur olmaması için Tarım Bakanlığına müracaat ettik ve balıkçılarımızın barınabileceği balıkçı barınağı talebinde bulunduk. Bunun üzerine Tarım Bakanlığı, Karadeniz Mahallesi sahilinde LPG dolum tesisi ile Filli Köşk arasındaki mevkiye balıkçı barınağı yapılması kararını vererek Ulaştırma Bakanlığı’na kararın uygulanması için göndermiştir.

Ulaştırma Bakanlığı ise Devlet Planlama teşkilatına kararı göndererek uygulanmasını istemiştir. Ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tarım Bakanlığı tarafından verilen alanı mendirek ve gemi iskelesi alanı olarak planlamış ve balıkçıların talebini hiçe saymıştır. Balıkçılar, mağdur durumdadır. 119 adet ruhsatlı balıkçı ve 191 amatör balıkçı toplamda 458 gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat teskeresi sahibi balıkçı bulunmaktadır” dedi. Balıkçıların kendilerinin mağdur edilmeyeceği yönünde sözler veren şehrin eski yöneticileri tarafından kandırıldığını iddia eden Çelebi, şöyle konuştu: 

“Hiç kimsenin mağdur olmayacağı sözü verilmiştir, ancak limanın planına gelince kimse ilgilenmemiştir. Şimdi ise içinde balıkçı barınağı olmayan, planı, krokisi, değerinin ne olduğu ve nasıl satılacağı gizli tutulan ve özel pazarlıklara gebe olan bir ihale ile yangından mal kaçırırcasına seçim öncesinde satışa çıkarılmıştır. Siyasiler timsah gözyaşı dökmektedir. İçinde balıkçı barınağı olmayan bir satış ve devir istemiyoruz.”

Bu haber toplam 2023 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim