• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.4179
  • Euro 34.6806
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Çandarlı ve Nemrut limanları için toplantı düzenlendi

Çandarlı ve Nemrut limanları için toplantı düzenlendi
İzmir’in Aliağa İlçesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Çandarlı ve Nemrut limanları masaya yatırıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) Müsteşarı Dr. Özkan Poyraz’ın başkanlığında; Çandarlı ve Nemrut Koyu Limanları Ulaşım Modlarına Otoyol ve Demiryolu Bağlantılarınının Gerçekleştirilmesi toplantısı, Aliağa’da düzenlendi. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Petkim Genel Müdürü Saadettin Korkut, Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Bekir Yumuk, Aliağa’daki limanların ve bakanlığın yetkilileri toplantıya katıldı.

Bu toplantıların yerel yönetimlerle birlikte belirli periyotlarla düzenlenmesini talep eden Adnan Saka, Aliağa’daki limanların yük sevkiyatının mutlaka demiryolunun da aktif olarak kullanılacak hale gelmesi gerektiğini vurguladı. Saka, “Şu anda yük giriş ve çıkışı tamamına yakını karayoluyla yapılıyor. Karayolu ise bu yoğunluğu kaldıracak kapasitede değil. Nemrut Limanlar bölgesinin planlaması yapılarak geri hizmet alanlarının, limana giden demir ve karayollarının uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bu işin yalnızca karayoluyla çözülmesi uzun vadede mümkün değil. Mutlaka ama mutlaka buradaki yükün sevkinin demiryolu hattıyla da olması gerekiyor. Bu kadar büyük bir liman bölgesinde demiryolu olmazsa olmaz. Bu projenin tamamlanması Aliağa ekonomisi için son derece önem arz ediyor” dedi.

Bölgenin bir diğer probleminin karayolu sorunu olduğunu söyleyen Saka, Aliağa Limanlar Bölgesi karayolu ağında liman kaynaklı günlük ortalama 4 bin 500 ile 5 bin arasında ağır taşıtın trafiğe katıldığını, Petkim limanının yılın ilk çeyreğinin sonunda faaliyete geçmesiyle birlikte yılda 1 milyon TIR’ın daha trafiğe dahil olacağını ifade etti. Saka, Aliağa-İzmir çevreyolunun bir an önce tamamlanarak limanlar bölgesine bağlantısının sağlanmasını istedi.

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim