• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Asyaport Limanı, lojistik kavşak olma özeliğine sahip

Asyaport Limanı, lojistik kavşak olma özeliğine sahip
UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, Asyaport Limanı'nın, hem Türkiye'nin dış ticaretinde hem de Türkiye üzerinden üçüncü ülkelerle yapılacak ticarette önemli bir lojistik kavşak olma özeliğine haiz olduğunu belirtti.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Turgut Erkeskin,  derneğin yönetim kurulu üyeleriyle Tekirdağ'ın Barbaros Mahallesi'nde faaliyet gösteren Asyaport Limanı'nı ziyaret etti.

Ziyarette, Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ve liman yöneticileri ile görüşen dernek üyeleri, limanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Turgut Erkeskin, UTİKAD'ın, Türkiye'nin önder lojistik derneklerinden biri olduğunu söyledi. Dernek olarak 410'un üzerinde üyeyle sektörü temsil ettiklerini belirten Erkeskin, "UTİKAD'ın üye yapısına ve profiline baktığımız zaman Türkiye'nin tüm taşımacılık modlarında faaliyet gösteren firmaları kapsadığını görüyoruz. Karayolu, denizyolu, demiryolu, havayolu taşımacılığı ve bunların birleşiminden oluşan intermodel taşımacılık, antrepo işletmeciliği hatta gümrük müşavirlerinin bünyemizde yer aldığı bir yapıyız" diye konuştu.

Asyaport Limanı'nı özel bir sebep için ziyaret ettiklerini aktaran Erkeskin, şunları dile getirdi: "Asyaport en yeni açılmış limanlarımızdan biri ve Marmara'da çok önemli bir yeri var. Hem bölgenin ticaretine olan katkısı, liman bağlantısını sağlaması hem de buranın bir liman üssü olarak kullanılarak özellikle Güneydoğu Avrupa'ya bağlanması hatta Avrupa'nın ortalarına bağlanması için çok önemli bir alan. Asyaport Limanı, hem Türkiye'nin dış ticaretinde hem de Türkiye üzerinden üçüncü ülkelerle yapılacak ticarette önemli bir lojistik kavşak olma özeliğine haiz bir liman."

Erkeskin, Asyaport Limanı'nın gelecekte lojistik bir üs olabileceğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Limanın özellikle arka alanının nasıl gelişeceği, nasıl yapılanacağı konusunda bilgiler alıyoruz ve onlarla değerlendirmeler yapıyoruz. Ümit ediyoruz ki Asyaport'u çok yakın bir gelecekte bölgemizde bir lojistik üs olarak göreceğiz. Asyaport'un önemi çok büyük. Öncelikle dünyanın en büyük gemi işletmecilerinden biri Asyaport'u kendisine Türkiye'de önemli bir liman olarak seçmiş vaziyette.

MSC gemi hattı şu anda ağırlıklı olarak Asyaport'u kullanıyor. Dünyanın ikinci büyük konteyner hattı işletmecisi ve tüm cirosu içinde de Türkiye'nin payı yüzde 10. Bu çerçeveden bakıldığında Asyaport'un varlığı hakikaten Türkiye'nin ekonomisi, bölgenin ekonomisi için çok çok önemli."

Başkan Turgut Erkeskin, Tekirdağ'da bir dizi ziyaret gerçekleştireceklerini, ardından da derneğin 2016 yılı Genel Kurul Toplantısı'nı Asyaport Limanı'nda yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim