• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

HOPAPORT Proje Kargo gemilerinin uğrak merkezi oldu

HOPAPORT Proje Kargo gemilerinin uğrak merkezi oldu
500 ton kaldırma kapasiteli Paletli Vinç ile HOPAPORT’ta yükleme ve boşaltma işleri daha kısa sürede yapılmaya başlandı.

Ülkemizde her geçen gün yıldızı parlayan HOPAPORT 2016 yılına hızlı girdi.Bir taraftan TANAP Projesi kapsamında Kars’taki şantiye sahalarına gönderilen Çelik boruların taşınmasına devam edilen HOPAPORT’ta bugünlerde Proje Kargo gemilerinin de uğrak merkezi oldu. 

Geçtiğimiz günlerde Hindistan’tan aldığı Proje Kargo yükünü HOPAPORT liman sahasına boşlatılması ardından bu defa da bu yüklerin Volga-Don kanalının açılması ile birlikte Türkmenistan’a taşınması işlemlerine başladı.

Hopa Limanı'na yanaşan M/V Caspian Breeze ve M/V Merle gemilerine toplam 185 adet proje kargo yüklerinin de yüklenmesi de kısa sürede tamamlandı. Yükleme sırasında HOPAPORT makine parkı bünyesine yeni katılan 500 ton kaldırma kapasiteli Paletli Vinç’te kullanıldı. HOPAPORT önümüzdeki günlerde de peş peşe gelecek olan heavy lift yükler için bu vinci kullanmaya devam edecek.

500 TON KALDIRMA KAPASİTELİ PALETLİ VİNÇ HOPAPORT’TA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

HOPAPORT, Sistem Vinç Kiralama ve ağır Nakliye Uluslar arası Taşımacılıktan sezonluk kiraladığı 500 ton kaldırma kapasiteli Paletli Vinç’i liman sahasındaki ihtiyaç duyulacak her türlü operasyonda kullanacak. Aynı zamanda Bölgeye de ihtiyaç duyulduğu anda limanlar, Barajlar, HES’ler ve büyük çaplı işlerde de bu vincin kullanılabileceği açıklandı.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, liman olarak her fırsatı değerlendirme anlamında çalışmalarına devam ettiklerini, bu çalışma ve girişimlerinde her geçen gün HOPAPORT’ta işlem hacminin artmasına vesile olduğunu ifade ederek “Biz ülkemiz iş dünyasına ve uluslararası şirketlerin büyük çaplı projelerini hayata geçirmede üzerimize düşen sorumluluğu, her türlü fedakârlığı yaparak yerine getirmeye çalışıyoruz. Konusunda uzmanlaşmış kadromuzla ve saha personelimizle en ağır sayılabilecek işleri bile kısa sürede hayata geçiriyoruz. 

İhracatçımızın, ithalatçımızın, yatırımcımızın ve uluslar arası iş dünyasının zamanla nasıl yarıştığını görüyoruz ve bizlerde HOPAPORT’ta artık tüm işleri en kısa sürede yerine getirme sorumluluğu duyan bir kadroyla yerine getiriyoruz.

HOPAPORT son olarak Makine parkı bünyesine 500 ton’a kadar kaldırma kapasiteli Paletli Vinç’i de eklemiştir. Sezon boyunca yapacağımız operasyonlarda bu vincimiz hizmet vermeye devam edecektir. Aynı zamanda bu vinç sayesinde limanda ve bölgemizde iş yapan ve yapmayı düşünen armatörler, yük sahipleri ile inşaat firmaları daha düşük maliyetle bu vinci kullanabilirler. 

HOPAPORT 2014 yılından başlayarak sistemli bir büyüme grafiği yakalamış ve bu 2015 yılında da devam etmiştir. 2016 yılı hedefimiz olan 1 milyon ton yük elleçleme hedefine de ulaşacağımıza inanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 3242 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim