• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Dubai Port Yarımca'yı Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak

Dubai Port Yarımca'yı Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak
Geçtiğimiz yıldan itibaren ticari faaliyetlerin başladığı Dubai Port World Yarımca’nın resmi açılışının önümüzdeki ay yapılacağı belirtildi. Limanın açılışını, törene katılması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Kocaeli'deki DP World Yarımca Liman İşletmeleri AŞ’nin açılışı önümüzdeki ay yapılacak. 1 milyar 850 milyon TL’lik dev yatırımla hazırlanan tesisin açılışına ülke protokolü adeta akın edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mayıs ayındaki açılışta hazır bulunacak.

BÜYÜK TIR PARKI VAR

2 Aralık 2015 tarihinden itibaren ticari faaliyetlerine başlayan DP World Yarımca Liman İşletmeleri AŞ, operasyonlarına aralıksız olarak devam ediyor. Son teknolojiye ve sıfır karbon salınıma sahip sessiz rıhtım ve kara vinçlerinin kullanıldığı limanın girişinde TIR kuyruklarının önüne geçilmesini sağlayan araç rezervasyon sistemi ile entegre olarak liman içerisinde büyük bir TIR park alanı bulunuyor.

327 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Ayrıca limanı çevreleyen gürültü azaltıcı akustik ses duvarları gibi çevreci yatırımlarıyla dünyanın önde gelen sayılı konteynır terminallerinden biri konumundaki DP World Yarımca’da toplam 327 kişiye istihdam olanağı sağlanıyor. Öte yandan bu kişilerin çalışanların yüzde 20’sini de kadınlar oluşturuyor.

1,8 MİLYARLIK YATIRIM

Diğer alanlarda olduğu gibi iş yerinde fırsat eşitliği ve çeşitliliğin desteklenmesi konularında da sektöre liderlik eden DP World Yarımca, dünyanın 3. en büyük konteynır işletmecisi olarak biliniyor. DP World, yaklaşık 1 milyar 850 milyon TL’lik yatırımıyla, devlet desteği olmadan doğrudan yabancı sermayenin Türkiye’ye gelmesinde örnek olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 2771 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim