• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

İzmir ve Haydarpaşa Limanları'nda TL'ye geçildi

İzmir ve Haydarpaşa Limanları'nda TL'ye geçildi
Ulaştırma Bakanı Arslan, "Yabancı para birimleri karşısında milli parayı korumak amacıyla, TCDD tarafından işletilen İzmir ve Haydarpaşa Limanları'nda Türk lirası kullanılmaya başlandı." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yabancı para birimleri karşısında milli parayı korumak amacıyla, TCDD tarafından işletilen İzmir ve Haydarpaşa Limanları'nda 1 Ocak'tan itibaren Türk lirasının kullanılmaya başlandığını bildirdi.

Arslan, yazılı açıklamasında, dış mihraklar ve onların maşaları olan terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen kanlı eylemlerle, milletin sindirilmeye ve ayrıştırılmaya uğraşıldığını, döviz üzerinde yapılan spekülatif hareketlerle de ekonominin çökertilmeye çalışıldığı bir dönemden geçildiğini belirtti.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından gösterilen milli birlik ve beraberlik duygusunun, bugün ekonomi üzerinde oynanan oyunlar için de gösterilmesi ve aynı milli birlik ruhu içinde hareket ederek bu oyunların bozulması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, Türk lirasına dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın, altın değer kazansın' çağrısı doğrultusunda yabancı para birimleri karşısında milli paramızı korumak adına başlatılan uygulamaya, Bakanlığımız uhdesinde bulunan PTT ve TÜRKSAT'tan sonra TCDD de katıldı." değerlendirmesinde bulundu.

"Amaç milli parayı ve ihracatçıyı korumak"

Arslan, ülke ekonomisine yeni bir katkı sağlamak ve yabancı para birimleri karşısında milli parayı ve ihracatçıları korumak amacıyla, TCDD tarafından işletilen İzmir ve Haydarpaşa Limanları'nda verilen hizmetlerde 1 Ocak'tan itibaren Türk lirasının kullanmaya başlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Daha önceden İzmir ve Haydarpaşa Limanları'nda, dolar günlük döviz alış kuru esas alınarak ücretlendirilen tüm liman hizmetleri, 1 Ocak'tan itibaren, 3,50 dolar üzerinden Türk lirasına çevirerek yeniden belirlendi. Böylece hem döviz kurunda yaşanan dalgalanmalardan liman müşterilerinin olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçildi hem de ihracatın desteklenmesini sağlandı."

Bu haber toplam 10263 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim