• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Rusya, savaş gemilerini kendisi üretecek

Rusya, savaş gemilerini kendisi üretecek
Rusya Askeri Sanayi Komisyonu Başkan Yardımcısı Oleg Boçkarev, Moskova yönetiminin Mistral gemilerinin sevkiyatından vazgeçtiğini ve Mistrallerin benzerlerini üretme kararı aldığını açıkladı.

Rusya ile Fransa arasında yaşanan 'Mistral krizi'nde Moskova'dan yeni bir açıklama geldi.
Rusya Askeri Sanayi Komisyonu Başkan Yardımcısı Oleg Boçkarev, Moskova yönetiminin Mistral gemilerinin sevkiyatından vazgeçtiğini ve Mistrallerin benzerlerini üretme kararı aldığını açıkladı.
Rus yetkili, üretecekleri gemilerin Mistral'in bire bir kopyası olmayacağını, Rus filosunun ihtiyaçlarına göre farklı bir proje üzerinde çalışacaklarını belirtti. Boçkarev, Moskova ve Paris arasındaki görüşmelerin artık sadece Fransa'nın ödeyeceği tazminatla sınırlı olduğunu da dile getirdi.

Mistral'in üçüncü ülkelere satışı Rusya'nın savunma kapasitesini tehdit eder 

Öte yandan Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde, Paris yönetiminin Rusya ile yaşanan Mistral krizini en az kayıpla çözmek istediğini yazdı.Fransız yetkililerin orta yol bulmak için Moskova'yı ziyaret ettiğini yazan gazeteye göre, Paris, Rus yetkililere krizi en kısa sürede ve en ucuz şekilde sonlandıracak bir yol haritası sundu fakat olumsuz yanıt aldı.

Rusya'nın ödediği parayı geri alması durumunda krizin çözülebileceğine işaret eden Le Monde, "Ancak Fransa Mistral gemilerini diğer ülkelere satmak istiyor. Moskova ise sözleşmedeki maddeye işaret ederek, buna onay vermiyor. Rus generaller, gemilerin Rus standartlarına uygun olarak üretildiğini, üçüncü ülkelere satılması halinde Rus savunma kapasitesinin tehdide maruz kalabileceğini belirtiyor" satırlarına yer verdi.

'FRANSA'NIN AYLIK KAYBI 5 MİLYON EURO, BATIRMAK EN UCUZU'

Le Monde, Paris'in gemileri üçüncü ülkelere satabilmesi için kurulumu gerçekleştirilen Rus iletişim ve navigasyon cihazlarının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu yöntemin tercih edilmesi durumunda bunun Fransa'ya pahalıya patlayacağını belirten gazete, "Kaldı ki, Mistral gemilerinin bakımı için halihazırda aylık 5 milyon euro masraf yapılıyor. Gemileri batırma fikri de, bu masraftan kurtulmak için gündeme geldi" diye yazdı.

ROGEL: FRANSA, MİSTRALLERİ KULLANIRSA, DAHA FAZLA İHTİYAÇ DUYDUĞU SİLAHLARI SATIN ALAMAZ

Gazeteye konuşan Fransa Deniz Filosu Komutanı Amiral Bernard Rogel de, Paris'in Rusya için inşa edilen Mistral gemilerine ihtiyacı olmadığını söyledi. Rogel, "Fransa, Mistralleri kendi kullanırsa, daha fazla ihtiyaç duyduğu silahları satın alamaz" yorumunda bulundu.

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim