• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Aselsan'dan Asya'ya teknoloji transferi

Aselsan'dan Asya'ya teknoloji transferi
Aselsan Genel Müdürü Eken, "Dost ve kardeş ülkelerle teknoloji paylaşmaktan, kendi ürünlerimizi orada kullanıma sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Endonezya da bunun en güzel örneklerinden bir tanesi" dedi.

Aselsan Genel Müdürü Faik Eken, Endonezya firması PT Len Endüstri ile yaptıkları anlaşmanın önemli bir adım olduğunu belirterek, "Dost ve kardeş ülkelerle teknoloji paylaşmaktan, kendi ürünlerimizi orada kullanıma sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Endonezya da bunun en güzel örneklerinden bir tanesi." dedi.

Eken, Endonezyalı PT Len şirketiyle yaptıkları iş birliği anlaşmasını değerlendirdi.

Endonezya ile uzun yıllardan beri çalıştıklarını ifade eden Eken, ağırlıklı olarak askeri haberleşme alanında iş birliği yaptıklarını söyledi.

Bu alanda şimdiye kadar bazı telsiz sistemlerinin satışını gerçekleştirdiklerini belirten Eken, "Bunlar ağırlıklı olarak uzun mesafe, adalar arası haberleşmede kullanılan telsiz sistemleri. Bu ilişkimizi daha da artırıp, ileri aşamaya götürüp orada yerel üretim noktasında genişlettik." dedi. Eken söz konusu telsizlerin Endonezya'da PT Len firmasıyla üretildiğini ve teknoloji transferi gerçekleştirildiğini anlattı.

Firmayla imzalanan ön anlaşmanın Ar-Ge alanında iş birliğini öngördüğünü dile getiren Eken, şöyle devam etti:

"Bu sadece uzun mesafeli telsizler değil daha yaygın kullanılan ama daha kısa mesafeli telsizlerin de hayata geçirilmesi, yani teknoloji transferiyle PT Len tarafından yerel üretilmesi, hatta zaman içinde genişletilerek Ar-Ge anlamında da iş birliği yapılması için bir anlaşma. Bu tür dost ve kardeş ülkelerle teknoloji paylaşmaktan, kendi ürünlerimizi orada kullanıma sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Endonezya da bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Bu birlikteliğin iş ve güç birliğinin artarak devam etmesini ümit ediyoruz."

"Malezya ve Filipinler'de de aktifiz"

Asya'daki diğer ülkelerle de iş birliği yaptıklarını ifade eden Eken, "Malezya'da devam eden projelerimiz var. Filipinler'e gece görüş sistemleri teslim ediyoruz. Dolayısıyla o bölgede sadece Endonezya değil Malezya ve Filipinler'de de aktifiz." diye konuştu.

Endonezyalı PT Len Endüstri Üst Yöneticisi Zakky Gamal Yasin de Aselsan ile iş ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını, Türkiye gibi dost ülke şirketleriyle çalıştıkları zaman askeri haberleşme teknolojilerinin ticaretinde sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Yasin, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun Türkiye'yi ziyareti kapsamında Aselsan ile olan ilişkilerini daha ileri götürecek bir anlaşma yaptıklarını belirterek, "Aselsan ile elektronik ürünler ve sistemler konusunda ilişkilerimizi daha da ilerleteceğiz." dedi.

Bu haber toplam 5317 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim