• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Turizmciler bu yıldan umutlu

Turizmciler bu yıldan umutlu
Turizmciler, bu yılın ilk çeyreğinde turist sayısında ve gelirlerde görülen artışın sezon sonuna kadar artarak devam edeceğini tahmin ediyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Bodrum ilçesinde düzenlenen turizm toplantısında, 2018 turizm sezonu için ilk üç aylık rakamların, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yaptığı ortak çalışmayla açıklandığını söyledi.

Geçen yıla göre yüzde 30'luk bir artışın tespit edildiğini ve bu durumun oldukça sevindirici olduğunu aktaran Ayık, "Gelir anlamında da iyi bir gelişmenin olduğunu gözlemliyoruz. Bu trendin yıl sonuna kadar bu şekilde devam etmesini bekliyoruz." dedi.

"Misafirlerimiz tekrardan Türkiye'yi keşfetmeye başladı"

Türkiye'nin turizmde yeniden eski seviyelerine ulaşacağına dikkati çeken Ayık, şöyle konuştu:

"Türkiye tekrardan 2014'teki seviyesi olan 40 milyon turist bandını 2018'de gerçekleştirmiş olacak. Bu yılı önemli bir yıl olarak görüyoruz. Bunun alt destinasyonlara da yansıyacağını düşünüyoruz. İstanbul'da, Antalya'da, Bodrum ve Ege'nin diğer noktalarında da biz olumlu rakamları göreceğiz. Bodrum özelinde konuşmak gerekirse Avrupalı turistin tekrar geri dönüşü var. İngiliz satışları Bodrum için iyi gidiyor. Rusya'dan da Bodrum'a dönük ciddi bir hareketlilik olmasını bekliyoruz. Türkiye'nin tüm destinasyonlarında, tüm varış noktalarında bu yıl genel anlamda verimli geçecek. İki yıllık bir kesintiden sonra Türkiye tekrar pazarda olması gerektiği yere dönüyor. Misafirlerimiz tekrardan Türkiye'yi keşfetmeye başladılar."

Ayık, Türkiye'nin dünyanın en önemli ve en sayılı turizm ülkelerinden bir tanesi olduğuna dikkati çekti.

Hint düğünleri önemli bir potansiyel 

Uzak kaynak pazarlardan da Türkiye'ye dönük bir eğilimin olduğunu anlatan Ayık, "Hindistan, Çin gibi uzak pazarlardan bir talep var. Türkiye'nin tüm dünyaya pazar olarak sunabileceği çok önemli ürünleri ve değerleri var. Hint düğünleri bizim son yıllarda üzerine çok eğildiğimiz bir potansiyel. Bodrum'da bu düğün bir başlangıç. Önümüzdeki yıllarda bu sayı katlanarak çoğalacak." diye konuştu.

Gulet Turistik ve Magic Life Kurucusu Cem Kınay da "her şey dahil" sisteminin Türkiye için önemine değindi.

Rakamların artmasında bu sistemin çok etkili olduğunu anlatan Kınay, "Bu sistemin yeniden güncellenmesinde fayda var. Yeni bir hikaye lazım. Türkiye için strateji Anadolu'nun tekrar bir ürün haline gelmesi, Anadolu'nun ve her şey dahilin birleşmesi. Bunların ciddi şekilde tartışılması gerekiyor." diye konuştu.

Bu haber toplam 10362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim