• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

'Doğu'nun Ihlara Vadisi' ziyaretçilerini bekliyor

'Doğu'nun Ihlara Vadisi' ziyaretçilerini bekliyor
Ağrı'nın Diyadin içesindeki kanyon, sunduğu birbirinden farklı güzelliklerle fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerin yanı sıra doğa sporlarıyla ilgilenenleri davet ediyor.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan Diyadin Kanyonu, fotoğrafçılar ve doğaseverlerin yanı sıra doğa sporları meraklılarını da bekliyor.

Şehir merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Diyadin ilçesinin kent merkezinde yer alan kanyon, kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında da onlarca güzelliği ziyaretçilerine sunuyor.

"Doğu'nun Ihlara Vadisi" olarak da adlandırılan Diyadin Kanyonu, bitki örtüsü, akarsuları, şelaleleri, sarp kayalıkları ve bu kayalıkların üzerine kurulan yerleşim alanlarıyla ilgi çekiyor.

Doğal güzellikleri, sunduğu manzaralar ve doğal yapısıyla bölgenin ilgi odağı haline gelen kanyon, fotoğraf ve doğaseverlerin yanı sıra doğa sporcularını da bölgeye davet ediyor.

"Eşi çok görülmemiş bir kanyon"

Ağrı Kültür ve Turizm Müdür Vekili Erkan Kösedağ, yaptığı açıklamada, Diyadin Kanyonu'nun bölge için ender zenginliklerden biri olduğunu söyledi.

Yörede birçok kanyon bulunduğunu fakat Diyadin Kanyonu'nun farklı özelliklere sahip olduğunu belirten Kösedağ, "Diyadin Kanyonu, eşi çok da görülmemiş bir kanyon. Özellikle doğaseverlerin ilgi odağı halinde. Hem yüksekliği hem de vadinin genişliğiyle harika denilebilecek doğal bir yapı, görülmesi gereken bir yer." dedi. 

"Çok güzel bir doğası var"

Kanyonu gezmek için Iğdır'dan gelen doğa sporcusu Zeki Mikyas da bölgenin doğa sporları için oldukça uygun şartları taşıdığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Kanyona gelerek bir nevi keşifte bulunduk. Çok güzel bir doğası var, yüksek kayalıkları, akarsu ve yeşilliği ilgi çekici. Bu alanda kanyon yürüyüşü yapılabilir. Islak yürüyüş, trekking ve kamp için burada yeterince uygun şartlar mevcut. Yakın zamanda grup halinde bu alana gelerek güzel etkinliklere imza atmayı hedefliyoruz."

Bu haber toplam 15789 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim