• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Atatürk Havalimanı'nın taşınması otelleri etkiledi!

Atatürk Havalimanı'nın taşınması otelleri etkiledi!
Atatürk Havalimanı'nın tamamen uçuşlara kapatılmasının ardından, bölgede bulunan otellerin zora girdiği belirtiliyor.

Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınması bölgedeki otelleri zora soktu. Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin haberine göre, 'büyük göç' olarak adlandırılan taşınmayla birlikte Bakırköy, Florya ve Bahçelievler’deki otellerin doluluklarında fiyatlarında büyük düşüşler yaşandı.

“Yüzde 70 oranında azalma oldu”

Havalimanının taşınmasından dolayı işlerinin düştüğünü söyleyen Bahçelievler’deki bir otelin Genel Müdürü Umut Gönülcan, ''Havalimanının gidişinden dolayı işlerimizde bir azalma oldu. Bu oranı yüzde 70 olarak düşünebiliriz. Buraya yakın fuar merkezi olduğundan oraya gelen misafirleri ağırlamaya çalışıyoruz. Bu durum da Haziran ayına kadar sürecek. Ondan sonra ne olur bilmiyorum.” dedi.

Oda fiyatlarını indirdik

Havalimanının taşınmasına üzüldüğünü dile getiren başka bir otelin yetkilisi Koray Amaç ise, “Ortalama yüzde 50 oranında bir azalma oldu. Şu an bir aksiyon planı alamadık. İlerleyen zamanlarda ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Otel olarak misafir çekmek için fiyatları düşürdük. Eskiden 350 liraya sattığımız oda fiyatını şu an 230 TL’ye indirdik. Burada faaliyet gösteren taksicilerden, istasyon sahiplerine hepsi bizim yaşadığımız durumu yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Online satışlar azaldı

Bakırköy’de bulunan bir otelin ismini vermek istemeyen yetkilisi ise bölgeye yakın fuar alanları olduğundan dolayı taşınma sürecinden çok fazla etkilenmediğini belirtti. Florya yer alan bir diğer otelin yetkilisi ise havalimanının taşınmasından sonra online satış rezervasyonlarının iptal olduğunu söylüyor.

Bu haber toplam 2719 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim