• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Turizmde iç pazar 'bayram' edecek

Turizmde iç pazar 'bayram' edecek
Turizmi canlandırmak için Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması hamlesi amacına ulaştı, rezervasyonlar büyük ivme kazandı.

Turizmi canlandırmak için Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması hamlesi amacına ulaştı, rezervasyonlar büyük ivme kazandı. Uzun bayram tatili kararı, Antalya ve Muğla'da turizmcileri hareketlendirdi.

Deniz, kum, güneşin yanı sıra kültür, doğa, spor, kongre ve sağlık destinasyonları için turizmciler hızla hazırlıklara başladı. Önceden planlanan programların 9 günlük tatil için iç pazara yönelik yeniden revize edileceği, özellikle Türk müşterilere hitap eden etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Turizmin başkenti Antalya'da, yıldızı olmayan pansiyondan günlüğü 15-20 bin avroya kiralanan villalara kadar her bütçeye uygun tesis mevcut. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık yaptığı açıklamada, bayram tatilinin uzatılmasının sektör için anlamlı olduğunu söyledi. Gelecek yıl blok tatillerin yeni yılla birlikte açıklanmasını temenni eden Ayık, "Ne kadar erken açıklanırsa insanların planlama yapması o kadar kolaylaşacak. Daha uygun alımlar yapma fırsatları olacak. Erken rezervasyon fırsatlarından da faydalanma imkanları olacak. Onun için dileğimiz, blok tatillerin yılın başında ilan edilmesidir." diye konuştu.

Alınan karardan sektör olarak son derece memnun olduklarını ifade eden Ayık, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da okul tatillerinin bölgelere göre planlanması konusunda talepleri olduğunu hatırlattı. Bu da açıklanırsa sektör açısından son derece önemli olacağını, ciddi bir hareketlilik yapacağını kaydeden Ayık, "Bayram tatili kararından sonra sektörde yüzde 20, 25'lere yaklaşan iş hacmi olabilir. Bu sene iç pazardaki hareketliliği 10 milyon rakamlarına eriştirmek istiyoruz. 9 günlük tatil de sektör için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2721 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim