• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Turizmciler kış sezonundan umutlu

Turizmciler kış sezonundan umutlu
Geçen yıl kuraklık nedeniyle kış mevsiminin beklenen seviyede olmaması nedeniyle zor günler geçiren turizmciler, bu yıl karın erken yağması nedeniyle bu sezonun geçen yıla göre daha iyi geçeceğini ümit ediyor
Havaların soğumasıyla birlikte Türkiye genelinde ekim ayından itibaren birçok yüksek merkezde kar yağışının görülmesi kış turizmcilerini sezon için umutlandırdı. 
 
Geçen yıl kuraklık nedeniyle kış mevsiminin en sert yaşandığı ocak-şubat aylarında dahi kar yağışının beklenen seviyede olmaması nedeniyle zor günler geçiren turizmciler, bu yıl karın erken yağmasıyla nedeniyle sezonun önceki yıla göre daha iyi geçeceğini ümit ediyor. 
 
Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl özellikle kayak merkezlerinde yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle turizmcilerin ciddi anlamda sıkıntı yaşadığını söyledi. 
 
Bu yıl Eylül ayından itibaren 3 bin 916 metre yükseklikteki Erciyes'te kar yağışının başladığını ve ekim-kasım aylarında ise yağışın 2 bin 200 rakımlı Tekir bölgesine kadar indiğini, bunun da turizmciler açısından sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Sungur, şunları kaydetti: 
 
"Geçen yıl kar yağışı olmaması nedeniyle yaşadığımız sıkıntıları bu yıl yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Hava şartları böyle giderse bu kış çok kar yağışı olmasını bekliyoruz. Kış turizmcilerinin karı, kar yağışıdır. Kar olmayınca insanlar kayak merkezlerine gelmek istemiyor. Bu da otellerin ve tesislerin boş kalmasına neden oluyor. Kış turizmcileri zaten yıl içerisinde 3-4 aylık kısa bir dönemde iş yapabiliyor. O nedenle bu sezonun çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Değerlendirebilmemiz için de mutlaka kar olmalı. Bu yıl turizmcilerin bu anlamda yüzünün güleceğini ümit ediyoruz." 
 
Erciyes'te geçen yıl Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yatırımları kapsamında alınan yapay kar makineleri sayesinde yapay kar üretildiğini hatırlatan Sungur, "Bu anlamda Erciyes'te çok önemli bir sorun yaşanmasa da yine de insanlar doğal kar yağışı olmasını bekliyor. Kar yağışının olmaması insanların olumsuz etkilenerek kayak merkezlerine gelmemesine neden oluyor" diye konuştu. 
 
Erciyes'e ziyaretçi akını bekliyoruz 
 
Sungur, Erciyes'te yapılan yeni otel yatırımlarıyla birlikte dağdaki yatak kapasitesinin de 600'den bine yükseleceğini ifade etti. 
 
Yatak kapasitesinin artmasının turizm için çok önemli bir ayrıntı olduğuna dikkati çeken Sungur, şöyle devam etti: 
 
"Birçok turist yatak kapasitesi yeterli olmadığı için turizm bölgesine gelmekten vazgeçiyor. Ancak otellerin yapılmasıyla yatak kapasitesi artınca kalacak yer konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını düşünerek o bölgeye akın ediyorlar. Erciyes'te de böyle bir ziyaretçi akını bekliyoruz. Yatak kapasitesi ne kadar artarsa o kadar fazla ziyaretçi geleceğine inanıyoruz. Tabi bu ziyaretçilere sunacağımız hizmetin kalitesi de çok önemli. Gelen insanları kaçırmamak için tesislerde çalıştırdığımız elemanların eğitimli olmasına da dikkat etmemiz gerekiyor." 
 
Erciyes için Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ve KAYTİD olarak ciddi anlamda tanıtım çalışması yürüttüklerini anlatan Sungur, bu çalışmaların da ziyaretçi sayısının artmasında etkili olacağını dile getirdi. 
 
Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim