• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

"Okullar geç açılsın" talebine ÇUKTOB Başkanı Demir'den destek

"Okullar geç açılsın" talebine ÇUKTOB Başkanı Demir'den destek
ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için eğitim ve öğretim yılının Kurban Bayramından sonra açılması önerisine sıcak baktığını belirterek, “Bu sayede hem turizm sezonu hareketlenir, hem de turizm işletmecisi kazanır” dedi.

Çukurova Bölgesindeki turistik işletmelerin, iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için, okulların açılışının, 14 Eylül yerine, Kurban Bayramı’ndan sonraki pazartesi günü olan 28 Eylül’e bırakılmasını talebinin sesi olan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, bu kararın Çukurova'daki turizm bölgelerini hareketlendireceğini söyledi.

Bu sezon turizm sektörünün hedeflediği noktaya ulaşamadığını belirten Demir, “Özellikle seçim sonrası yaşanan siyasi gelişmeler turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Turizmci beklediği patlamayı bir türlü yapamadı. Okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı sonrasına bırakılması, bir nebze de olsa yaraların sarılmasını sağlayacaktır” dedi. 

Okulların açılış tarihinin ertelenmesi ile turizm bölgelerinde hareketlilik sağlanacağını da belirten Demir, “Yerli tatilciler okulların açılmasıyla turizm bölgelerinden çekilecek, turizm tesislerindeki iş gücünün önemli bölümünü oluşturan öğrenciler de tesislerden ayrılacaktır. Bu durum hem maddi hem de iş gücü bakımından turizmcileri olumsuz yönde etkileyecek. Okulların açılış tarihinin bayram sonrasına ertelenmesi ile iç turizmimiz ve ekonomimiz çok olumlu şekilde etkilenecektir. Bu durumda en azından olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağı ve aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceği bir gerçektir” şeklinde konuştu.

TALEP ÇOĞALIYOR

Daha önce de, Muğla'nın 3 turistik ilçesi Bodrum, Marmaris ve Fethiye'nin belediye başkanları Mustafa Kocadon, Ali Acar ve Behçet Saatçi ile TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve KETOB Başkanı Tayyar Gül bu öneriyi dile getirmişti.

Bu haber toplam 1765 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim