• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Side’de dalış turizmi için 2 gemi batırılacak

Side’de dalış turizmi  için 2 gemi batırılacak
Antalya Side'de dalış turizmini canlandırma ve cazibe merkezi yapmak için 2 gemi batıracağı belirtildi.

Sideli dalgıçlar, Pamfilya döneminde en büyük deniz ticareti limanına sahip olan Side Limanı'nı günümüzde de dalış turizminde söz sahibi yapmak için çalışma yapıyor. Dalış okulları, her yıl 4 milyon turisti ağırlayan Side'nin dalış turizminde de ülkede Antalya Kaş'tan sonra ikinci merkez olması için çalışma yapıyor. 

Dalış turizminin canlanması ve dalış yapılan alanda yapay resif oluşturmak için 5 yıl aradan sonra İstanbul'da deniz taşımacılığında kullanılmayan 2 geminin Side açıklarında batırılacağı kaydedildi. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Su Altı Savunma(SAS) Komandosu'ndan emekli olduktan sonra Side Silve Diving Scholl'u kuran milli dalgıç Ahmet Gülaydın, Sideli dalış turizminde dünyada cazibe merkezi yapmak için İstanbul'dan 2 gemiyi Side'de batıracaklarını söyledi. 

Antik dönemde Side'nin Pamfilya bölgesinin en büyük deniz ticareti unvanına sahip olduğunu belirten Gülaydın, Side'de dalış turizmini canlı tutmak için geçen ay İmeak Antalya Deniz Ticaret Odası öncülüğünde 114 heykeli Side Sualtı Müzesi'ne indirdiklerini yapımı tamamlanan üç heykeli daha indireceklerini ifade etti. 

Side'ye yıllık ortalama 10 bin yabancı turistin dalış yapmaya geldiğini belirten Gülaydın, bunun çoğunluğunu da genelde Alman, Hollanda ve Belçikalı turistlerin oluşturduğunu kaydetti. 

Dünya dalış turizminde lider ve söz sahibi ülkenin Mısır, Brezilya ve Tayvan olduğunun altını çizen Gülaydın, "Dünyada aktif bir şekilde dalış turizmi yapan 15 milyon turist var. Bu turistlerin çok azı ülkemize geliyor. Avustralya dalış turizmi yapay resif alanlar oluşturmak için her yıl 30 milyon dolar para harcıyor. Dünyada dalış turizmi için dolaşan 15 milyon turistten üç milyonunu ülkemize çeksek çok büyük başarı olur. Buda tanımla olur. Bir dalış okulu olarak yılın belirli aylarını başta Almanya olmak üzere Hollanda, Belçika olmak üzere Avrupa Birliği(AB) ülkelerini dolaşarak tanıtım yapıyorum. Tanıtımda yapay resif alanları çok önemli. Dalış turizminin dünyada yıllık 5 milyar dolarlık pazarı var. Bizde Side'yi dalış turizminde cazibe merkezi yapmak için İstanbul'da deniz ulaşımı yapımından men olmuş 2 gemiyi önümüzdeki aylarda batıracağız" diye konuştu.

Bu haber toplam 2122 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim