• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

'Türkiye turizmde geçen yılki rakamı yakalayacak'

'Türkiye turizmde geçen yılki rakamı yakalayacak'
Geçen yılki 41 milyon turist sayısının yakalayacağını belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Yüzde 5-10 dolayında boşalma var. Bu da yeni yatak devreye girmesinden kaynaklanıyor" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin geçen yılki turist sayısına ulaşacağına inandığını belirterek, "Elimizde olmayan nedenlere rağmen lastiği patlatmadık. Ukrayna, Rusya, Suriye, İran, Irak, Lübnan, Libya, Mısır, yani bu ülkelerdeki sıkıntılar. Buna rağmen Türkiye geçen seneki 41 milyonu yakalayacaktır" dedi. 

Ulusoy, bayram tatilinin önceden planlanması ve uzatılmasının hem seyahat acentelerini hem de vatandaşları rahatlattığını söyledi. 

Tatilin 9 güne çıkarılmasıyla kimilerinin rapor almaktan, kimilerinin de izin kullanmaktan kurtulduğunu ifade eden Başaran Ulusoy, "Tatilciler artık planlı bir gidiş, planlı bir hareket içerisinde olacaktır. Bunun da yollardaki trafik kazalarının azalmasına neden olacağını düşünüyor ve umuyorum. İnşallah hiç olmaz" diye konuştu. 

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, erken rezervasyon sisteminde yapmış oldukları çalışmaların neticelerini daha önce gördüklerini bildirerek, kalan oda, uçak, otobüs ve trenlerdeki yerleri tamamladıklarını, ayrıca bunlara ilave turlar da eklediklerini kaydetti. 

"Yaylalar da tercih ediliyor" 

Yurt dışı turlarda ağırlıklı olarak Yunanistan ve adaları ile KKTC'nin tercih edildiğini anlatan Ulusoy, "İçeride ise Antalya ve Alanya, Kapadokya tercih ediliyor. Hava şartlarının iyi olması nedeniyle yaylalarımız da tercih edilen bölümler arasında" şeklinde konuştu. 

Önceden verilen tatil kararının herkesin planını yapmasına olanak tanıdığını belirten Başaran Ulusoy, "Bir gün, iki gün önceden 'Evet bunu biz uzattık' demek, tatil yapmak isteyenleri sıkıntıya sokardı. Önceden verilen bu karar nedeniyle herkes planını yapmış, bir yere tutunma gayreti içinde ve rahat gidecekler, rahat dönecekler, dinlenmiş olacaklar. Burada tabi sanayicimiz ve ev kadınları bazı sıkıntılar çekecektir ama Türk ekonomisine katkı sağlayan turizm sektörünün de bu kadar hatırı olsun. Bir defa da önceden planlanmış bir tatili biz de hak etmiş olalım" değerlendirmesinde bulundu. 

"Yeni yataklar devreye girmesin" 

Ulusoy, turizmin son 5 yıldır devamlı büyüyen bir sektör olduğuna da vurgu yaparak, şöyle devam etti:  "Her yıl 40 bin yatak devreye girecek, yeni oteller açılacak, pansiyonculuk ve ev turizmi gelişecek. Dolaysıyla artı 1 milyon turistin yatak arzından dolayı daha fazla gelmesi lazım. Ancak, bu sene elimizde olmayan nedenlere rağmen lastiği patlatmadık. Ukrayna, Rusya, Suriye, İran, Irak, Lübnan, Libya, Mısır, yani bu ülkelerdeki sıkıntılar. Buna rağmen Türkiye, geçen seneki 41 milyonu yakalayacaktır. Evet artış olmamıştır, yüzde 5-10 dolayında bir boşalma vardır ama bu da yeni yatak devreye girmesinden kaynaklanıyor. Onun için diyorum ki yeni yataklar devreye girmesin, mevcutları dolduralım." 

Bu haber toplam 2315 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim