• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kumsallar yaza hazırlanıyor

Kumsallar yaza hazırlanıyor
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilerin yaklaşık 3'te 1'ini ağırlayan Antalya'da, sayısı bini geçen turistik tesisler ve yerel yönetimler, turizm sezonu için hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

Türkiye'nin "turizm başkenti" Antalya'da turistik tesisler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler, sezon dışında kalan ayları, gelecek yerli ve yabancı konukları en iyi şartlarda ağırlamak için hazırlanarak geçirdi.

Turistik tesislerde yeni sezon hazırlıkları artık son aşamasına gelirken, mayıs ayından itibaren havaların ısınmasıyla Antalya, dünyanın pek çok ülkesinden turistleri misafir etmeye başlayacak.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, genel anlamda geçmiş sezonlardaki gibi umut vadeden bir yıl olmasa da hayatın devam ettiğini ve işletmelerin yeni sezona hazırlandığını dile getirdi.

Ayık, "Belki geçmiş yıllarda olduğu gibi çok kapsamlı bakım onarım işleri yapılmadı ama minimum maliyetlerle yapılan hazırlıklar devam ediyor. İşçi alımları önümüzdeki günlerde başlayacak." diye konuştu.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 2016 sezonuna ilişkin çalışmalar kapsamında yurt dışı fuarlarında Alanya ismini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu da "Otellerimizde problem yok. Her an açılacakmış gibi hazırlar. Bu yıl birçok otelimiz geç açılacak. Şu an açık olan otellerimiz de çok az ve doluluk oranı da düşük." dedi.

Antalya'daki bir otelin CEO'su Murat Erdoğan ise yurt dışı pazarlarda sorun yaşandığı dönemde iç turizmi hareketlendirmek için çalışmalar yaptıklarını, bu çerçevede yaz döneminde sanatçı konserlerine ağırlık verdiklerini kaydetti.

Olimpos ve Adrasan'da da sahiller temizlendi

Turistik tesislerin yanı sıra sorunsuz bir turizm sezonunun geçmesi için yerel yönetimler de özellikle sahil ve plajlarda hazırlık yapıyor.

Yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki mavi bayraklı Konyaaltı Plajı, yaz sezonu süresince 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sarısu mesire alanında, büfe, restoran, soyunma kabinleri, duş yerleri, lavabo, tuvalet, engelli alanlarını gözden geçirdi, peyzaj, çimlendirme çalışmaları yaptı ve şezlong yerleştirdi.

Tırmanıştan doğa yürüyüşlerine, kampçılıktan karavana alternatif turistik tesisleri ve alanlarıyla öne çıkan Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi ve Olimpos'ta da sezon öncesi belediye ekipleri tarafından, sahil temizliği, kış şartlarına bozulan yolların bakım ve onarımı, yürüyüş yollarının düzenlemesi işleri yapıldı.

Bu haber toplam 3654 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim