• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: Uçaklara yakıt desteği eylül ayına kadar uzatıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: Uçaklara yakıt desteği eylül ayına kadar uzatıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, "Bütün dünyadan Türkiye'ye gelecek olan tarifeli ve tarifesiz uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği açıklamıştık. Bu desteğin eylül ayına kadar sürdürüleceğini paylaşmak istiyorum." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, bir otelde düzenlenen Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, dünyadan gelen tarifeli ve tarifesiz uçak seferlerine sağlanan yakıt desteğinde yeni gelişmeler olduğunu belirtti.

Rusya'ya ait uçağın düşürülmesinin ardından, turizmde bir süreç yaşandığını ifade eden Ünal, özellikle Türkiye'ye Rusya'dan 4.5 milyon turistin gelmesi ve bu turistlerin yüzde 75'inin de Antalya'yı tercih etmesinin turizm açısından bir sıkıntı doğuracağı gerçeğinin ortaya çıktığını kaydetti.

Ardından da İstanbul Sultanahmet ve Ankara'daki saldırıların yaşandığını anımsatan Bakan Ünal, şunları söyledi:

"Türkiye'nin son derece haklı ve devlet olarak bir egemenlik hakkı olarak kendi sınırları içerisindeki silahlı terörist unsurlarla mücadelesinin de bir uluslararası bir algı operasyonuna dönüştürülmesiyle Türkiye'nin algısına ve imajına dönük çok ciddi bir kampanya başlatıldı. Turizm bir imaj ve algıdır. Bizim ekonomimizin çok ciddi bir ayağını oluşturan, cari açığımızın yüzde 49'unu karşılayan ve 36 milyar dolarlık bir hacme sahip turizm alanında ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunun hangi sonuçları doğuracağının tabi ki farkındayız. O yüzden hızlı bir şekilde hem ülkemize dönük yürütülen bu karalama kampanyasına, bu propagandaya dönük çalışmaları hem Dışişleri Bakanlığımız, hem AB Bakanlığımız, hem yurt dışı temsilciliklerimiz, hem Tanıtma Genel Müdürlüğümüz, Yunus Emre Enstitümüz, bütün bunlar üzerinden hızlı bir şekilde, yürütülen bu karalama kampanyasına dönük bir karşı çalışma başlattık."

Turizm sektörü için istihdam paketi açıklanacak

İçeride turizm sektörünün zarar görmemesi için bir turizm destek paketi açıkladıklarını vurgulayan Bakan Ünal, önümüzdeki hafta Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile de turizm sektörüne dönük bir küçük istihdam paketi daha açıklayacaklarını bildirdi.

Bakan Ünal, "Buradan bunu ilk defa duyuruyorum. Bütün dünyadan Türkiye'ye gelen Alanya, Muğla, Antalya, İzmir ve Kütahya Zafer Havaalanına gelen bütün uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği açıkladık. İzmir ve Kütahya Zafer Havaalanına gelen 'charter' seferlerine, tarifesiz seferlerine ama Alanya, Antalya ve Muğla'ya gelecek olan tarifeli ve tarifesiz bütün uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği açıklamıştık. Nisan ve mayıs ayları için buradan bu desteğin müjde olarak sezon sonuna kadar uzatıldığını ve eylül ayına kadar bu desteğin sürdürüleceğini de hem kamuoyuyla hemde sizlerle paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

Bu haber toplam 2106 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim