• BIST 9548.09
  • Altın 2496.704
  • Dolar 32.5026
  • Euro 34.5558
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Rus turistlerin Türkiye ilgisi devam ediyor

Rus turistlerin Türkiye ilgisi devam ediyor
Rusya'da uygulanan paket tur yasağına karşın Türkiye, ülkenin en popüler seyahat noktalarından biri olma özelliğini korurken, sektör yetkilileri tatil döneminde bu ilginin artmasını bekliyor.

Rus turistlerin Türkiye’ye yönelik ilgisi kısıtlamalara rağmen devam ederken, sektör yetkilileri yaklaşan tatil döneminde bu ilginin artmasını bekliyor.

Rusya’nın çeşitli seyahat acentelerinden derlenilen bilgiye göre, Rusya'da uygulanan paket tur yasağına karşın Türkiye, Rus turistler için en popüler seyahat noktalarından biri olma özelliğini koruyor.

Rusya’da bireysel tatil planı yapanların Türkiye’ye yönelik ilgisinin sürdüğünü gösteren Rusya’nın önde gelen seyahat sitelerinden Momondo verilerine göre, Türkiye, yaklaşan tatil dönemi için Rus turistlerin en çok tercih edeceği ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

Rus turistlerin önümüzdeki tatil dönemi için en çok arama yaptıkları şehirler ise Antalya ve sonrasında İstanbul olurken, Türkiye’nin yanı sıra en popüler ülkeler arasında İspanya, İtalya ve Yunanistan da bulunuyor.

Ülkenin en popüler bilet sitelerinden Tutu.ru’da da seyahat açısından en çok tercih edilen şehirler arasında Türk şehirleri dikkat çekerken, site verilerine göre İstanbul, Prag, Paris ve Barselona’nın ardından en popüler 10 şehir arasında dördündü sırada yer alıyor.

Bir başka Rus seyahat şirketi OneTwoTrip verilerine göre de Rus turistlerin en çok ilgi gösterdiği seyahat noktaları arasında Antalya üçüncü İstanbul ise beşinci sırada yer alırken, Türk Hava Yolları en çok tercih edilen hava yolu şirketleri ve Atatürk Havalimanı da en çok rağbet gören havalimanı listelerinde sırasıyla beşinci ve altıncı sıralarda bulunuyor.

Bu haber toplam 2585 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim