• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması erken rezervasyonu artırdı

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması erken rezervasyonu artırdı
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, "Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin de iç turizm bakımından olumlu etkisi olduğunu görüyoruz. Bu yıl erken rezervasyonlar yüzde 30 artışla 4 milyonu geçti" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizm bakımından olumlu etkisi olduğunu gördüklerini söyleyerek, "Nitekim geçen yıl ilk 5 ay içerisinde erken rezervasyon sayısı 3 milyondu. Bu yıl erken rezervasyonlar yüzde 30 artışla 4 milyonu geçti. Biz öyle ümit ediyoruz ki, bu bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte erken rezervasyon sayımız 4 milyon 300 bini bulacak." dedi.

Bakan Avcı, Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda, el yazması Kur’an-ı Kerimler ve Fahreddin Yanova'nın "Padişahlar, Tuğra ve Paraları Sergisi"nin açılış töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Başbakan Binali Yıldırım'ın da Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'e, Rusya Milli Günü dolayısıyla tebrik mesajı gönderdiğinin anımsatılması ve bu temasın turizme etkisinin sorulması üzerine Bakan Avcı, şöyle dedi:

"Aslında olması gerekenler oluyor. İki büyük komşu ülkeye yakışan da Sayın Cumhurbaşkanımızın da mesajında vurguladığı gibi münasebetlerimizi halklarımızın layık olduğu, hak ettiği düzeye taşımaktadır. Dolayısıyla bu yönde karşılıklı iyi niyet beyanlarının tabii çok önemi var. Önümüzdeki günlerde, aylarda bu temasların daha da ileri noktalara taşınacağını ümit ediyorum." 

Avcı, "Bir de bu 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin de iç turizm bakımından olumlu etkisi olduğunu görüyoruz. Nitekim geçen yıl ilk 5 ay içerisinde erken rezervasyon sayısı 3 milyondu. Bu yıl erken rezervasyonlar yüzde 30 artışla 4 milyonu geçti. Biz öyle ümit ediyoruz ki, bu bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte erken rezervasyon sayımız 4 milyon 300 bini bulacak ve inşallah geçecek. Geçen yıla göre iç turizmde erken rezervasyonda yüzde 30'luk bir artış var" sözlerine yer verdi.

Bu haber toplam 3143 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim