• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Karşılıklı yatırımlar ele alındı

Karşılıklı yatırımlar ele alındı
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ile bir araya gelen Arap Turizm Örgütü Başkanı Al Fuhaid yaptığı açıklamada, karşılıklı yatırımların ne şekilde yapılabileceği konusunun ele alındığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid, heyetlerarası görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Şişli Öğretmenevi'nde gerçekleşen basın toplantısında özellikle Arap gençlerinin Türkiye'ye olan ilgisini artıracak projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Avcı, "Çünkü biliyoruz ki gençler birbirleriyle ne kadar dost olurlarsa, ülkelerinin geleceği de o kadar parlak olacak demektir" dedi.

Türkiye'nin turizm hedeflerini çeşitlendirme stratejisi doğrultusunda özellikle Arap ülkelerine yönelik tanıtım ve müşterek proje geliştirme faaliyetlerini son dönemde yoğunlaştırdığını dile getiren Bakan Avcı, "Türkiye genelinin özellikle termal turizm potansiyeli konusunda kendilerini bilgilendirdik" diye konuştu.

Bakan Avcı ayrıca, bugünkü toplantıda daha önce yapılan çalışmaları gözden geçirdiklerini ve bundan sonra yapılması gerekenler konusundaki takvimi eş zamanlı hale getirmeye çalıştıklarını anlattı.

"Karşılıklı yatırımlar konusu ele alındı"

Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid de verimli bir toplantı geçirdiklerini ve ortak yapılabilecek projeleri konuştuklarını ifade ederek, "Bu konulardan birisi de Arap-Türk Festivali etkinliklerinin düzenlenmesiyle ilgiliydi. Karşılıklı yatırımların ne şekilde yapılabileceği konusu ele alındı. Aynı zamanda her iki taraf açısından turist sayısının artırılması için yapılabilecek faaliyetler de gündemimizdeydi. Öyle sanıyorum ki 2017, bir önceki yıla nazaran Arap-Türk iş birliğini, yardımlaşmasını daha iyi şekilde görecektir" şeklinde açıklamada bulundu.

Yakın zamanda Avcı ile Arap Turizm Örgütünün İstanbul Ofisi'ni açacaklarını bildiren Al Fuhaid, ofisin iş birliğinin en önemli halkası olacağının da altını çizdi.

Al Fuhaid, "Bu sene Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelecek turist sayısının inşallah düşündüğümüzün de çok üzerinde olacağını sanıyorum. Tabii ki Türk turistlerin de Arap ülkelerine gideceğini düşünüyorum" dedi.

Yatırımcılara ve turistlere gösterilecek kolaylıklara ilişkin çalışmalardan mutluluk duyduğuna dikkati çeken Al Fuhaid, Avcı'yı Arap Turizm Örgütünün Cidde'deki merkezine davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2009 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim