• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kızkalesi turizmcileri bayramda hareketlilik bekliyor

Kızkalesi turizmcileri bayramda hareketlilik bekliyor
Mersin'in, önemli turizm merkezlerinden UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki Kızkalesi'ndeki turizmciler Ramazan Bayramı ile hareketlilik bekliyor.

Mersin'in, önemli turizm merkezlerinden UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki Kızkalesi'ndeki turizmciler, Ramazan Bayramı tatilinden umutlu.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, yaptığı açıklamada hem denizi hem görüntüsüyle öne çıkan Kızkalesi plajındaki turizmcilerin sezona hazır olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistleri beklediklerini belirten Öztop, bu yıl 7-9 Temmuz tarihleri arasında turizm festivali düzenleyeceklerini bildirdi.

Öztop, festivale yurt dışından ekiplerin katılacağını ve konuklara bölgenin tarihi ve turistik yerlerinin de gezdirileceğini ifade ederek, "Çeşitli konserler ve etkinliklerin düzenleneceği festivalimizde, misafirlerimiz Kızkalesi'nde denize girmenin keyfini yaşarken, bir yandan da eğlenecek" dedi.

Hedef yüzde yüz doluluk oranı

Bayram tatilinde yüzde 100 doluluk oranı hedeflendiğini belirten vurgulayan Öztop, "Ramazan ile Kurban bayramları arasında, özellikle yurt dışındaki gurbetçilerin gelmesiyle otel, motel ve pansiyonlardaki 9 bin yatak kapasiteli Kızkalesi'nde doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağını tahmin ediyoruz. Şu anda ramazan ayının ortasındayız. İstediğimiz doluluk yok ancak sahilimiz yavaş yavaş dolmaya başlıyor. Biz turizmciler tüm hazırlıklarımızı okulların kapanmasına yönelik yaptık ancak üniversite sınavlarından dolayı beklentilerimizi bayrama kaydırdık. Turizmciler olarak Ramazan Bayramı'nda istediğimiz doluluğa ulaşmış olacağız. Umutla, Ramazan Bayramı tatilini bekliyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim