• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Ukrayna'dan Türkiye'ye 1 milyon turist

Ukrayna'dan Türkiye'ye 1 milyon turist
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sybiha, Ukrayna'dan Türkiye'ye bir milyondan fazla turist geldiğini söyleyerek, "Stratejik ortaklığımızın bunda büyük payı var." dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. Marmaris Belediyesini ziyaret eden Sybiha, bir süre Belediye Başkanı Ali Acar ile sohbet etti.

Sybiha, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'in doğal güzelliğinin yanı sıra insanlarının da eşsiz olduğunu dile getirdi. Marmaris'in turizmde çok mesafe aldığına değinen Sybiha, şunları belirtti:

"Ukrayna'dan Türkiye'ye bir milyondan fazla turist geldi. Stratejik ortaklığımızın bunda büyük payı var. Bu da çok iyi bir şey. Bu ay yürürlüğe giren çipli kimliklerle seyahat anlaşmasından sonra Ukrayna'dan gelen turistlerin sayısı daha da artacak. Havacılık alanında bağlantılar daha artacak. Bütün bunlar ilerleyen zamanda ilişkilerimizin daha da derinleşmesini sağlar, iki ülke arasındaki var olan dostane ilişkiyi daha da sıkılaştırır."

"Ziyaretler 3 kat arttı"

Sybiha, Marmaris'i gördükten sonra insanın ayrılmak istemediğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"İki ülke ilişkileri çok aktif. İki ülke arasındaki ticaret hacmi yüzde 25 arttı. Bölgeler arası iş birliği ikili ilişkilere de katkı sağlar. Ukrayna'dan bir şehrimizi Marmaris'e kardeş şehir yapmak istiyoruz. Türkiye'de kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz. Seyahat anlaşmasından sonra geliş gidişler 3 kat arttı. Ziyaretler 3 kat arttı. Charter uçuşlarında artış var."

İki halkın birbirine inanılmaz derece yakın olduğunu, bunu ziyaretlerde gördüğünü belirten Sybiha, Ukrayna'da Türklerin çok sevildiğini ve sıcak karşılandığını kaydetti.

Marmaris-Vinnitsya kardeşliği talebi

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da Marmaris'in Ukrayna ile ilişkilerinin güzel ve sürekli ilerleyen bir gösterge ile devam ettiğini belirtti.

Ukraynalıların Marmaris'i çok sevdiğini bildiklerini vurgulayan Acar, "Biz de onları çok seviyoruz. Büyükelçimizin sezon içerisinde ziyaretleri çok anlamlı ve önemli. Marmaris'ten övgü ile bahsetmesi, Ukrayna'dan gelen turistlerin memnuniyeti bizim için çok anlamlı." diye konuştu.

Büyükelçi Sybiha, Ukrayna’nın Vinnitsya şehri ile Marmaris'in kardeş şehir olması talebini iletirken, Başkan Acar da buna olumlu yanıt verdi.

Ziyarette Başkan Acar ve Büyükelçi Sybiha birbirlerine hediyeler verdi.

"Ukrayna'nın Dünyaya Hediye Ettiği 50 İcat" sergisi Marmaris'te

Ukraynalıların icatlarına ilişkin panoların sergilendiği "Ukrayna'nın Dünyaya Hediye Ettiği 50 İcat" adlı serginin açılışı bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi. Açılışta Ukrayna'dan Marmaris'e gelen "Mirage World" adlı dans grubu gösteri sundu.

Açılışta, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Ukrayna Havaalanları Birliği (AAUCA) Başkanı Petro Lypovenko ve çok sayıda davetli yer aldı.

Büyükelçi Sybiha, serginin açılışında yaptığı konuşmada, kendisi için sergiyi açmanın büyük bir şeref olduğunu söyledi. Sergi 3 gün boyunca ziyarete açık olacak.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim